Thursday, 4 March 2010

Eindelijk ijsvrij!

Eindelijk hebben ze hun kanaal weer terug!

Lang duurde het voor de sneeuw hier eindelijk weg was en het kanaal niet meer bevroren. Veel te lang! Dat de honden dat ook vonden, bleek vandaag. Er werd gezwommen en gebadderd. Hoezo koud? Water is water!!!


Cato tuurt peinzend over het water

Toen het kanaal net bevroren was, snapten ze daar niets van. Er werd met pootjes op geklopt, en later voorzichtig op gelopen; wat niet mag van ons, veel te gevaarlijk!!!
Toen er een dikke ijsvloer lag, werd er vrolijk over gedribbeld, vooral door Cato.
Toen het ging dooien, zij we bewust niet meer langs het kanaal gelopen, om ongelukken te voorkomen. Maar nu kan het weer!

Tessel intens tevreden.

Wandelen is leuk. Maar er is voor de meesten niets zo lekker als zwemmen. Ook als het ijs en ijskoud is. Bikkels zijn het. Zelfs kleine Zoë nam twee keer een duik!

Cato met tak

Daarna wordt er wel hard gerend; ze voelen zelf dat ze warm moeten blijven na het koude bad.

Rosie in draf

Al met al weer eens heel wat anders dan door de sneeuw en de modder ploegen!

Nu sneeuw en ijs weg zijn, kunnen we weer lekker grazen en snuffelen !

Tessel wil apporteren

Cato bevindt zich op nog een restje glad ijs...

... Dat is verboden terrein en iedereen weet dat, ook Cato. Maar Cato doet altijd graag eerst even wat ze zelf wil, om vervolgens weer vol overgave naar me te luisteren. Ze heeft een enorme will to please (herself)!

Janet hoeft niet zo nodig te zwemmen

Niet alle laabs zijn zwemmers. Janet houdt met haar voetjes graag contact met de grond. Er is ook zoveel te zien (en om voor te zorgen).

Mijn grootste helper, Jazz


Cato met een ijsje

Cato (zoals vaak met tongetje uit haar bek!) en wijze Jazz

Jazz, als alfa, houdt alles in de gaten, dogsz & people

Na wandelen is het goed rusten op de bank bij de haard!

Baguette is loops en Zoë nog klein en Ollie heeft last van zijn knie. Dus die drie gaan samen kortere stukjes uit. Maar ook daar wordt er genoten van een bad, door Ol en Zoë dan. Baguette kijkt peinzend toe, met mooie goud gele rimpels op haar hoofd.

Baguette (9 mndn) en Zoë (4 mndn) zijn dikke vriendinnen

Thuis wordt er lekker gelounged. Op de bank, natuurlijk... Want wij zijn elite-honden!

... ze zijn ook nichtjes!

Rosie is Baguette's (Delicate Rose) moeder, en Zoë (Absolutely Fabulous) is een dochter van Sugar. Sugar en Rosie zijn halfzusjes. Onze twee gele meisjes zijn dus family & friends.

Lieve zachte goud-gele Baguette

Stoere Zoë met een heel klein hartje!

Zoë kan je aankijken met zo'n blik van "Wat mot je?!", maar wanneer we op straat een vriendelijke vreemde fan tegenkomen, kruipt ze geregeld achter mijn benen... Toch niet zo stoer als ze wil lijken!

Het beste paard van stal: Ollie

Ollie duikt het liefst in vieze slootjes. Hij is dan ook totaal Oost Indisch doof, dus er is geen corrigeren aan. En ja, je kunt zo'n brave borst toch ook niet steeds aan de riem houden?! Dus maar weer wassen en goed afdrogen... Hij vindt het allemaal erg gezellig, die zorg en aandacht.

Negen jaar en diep in slaap

Na de wandelingen trekt hij zich terug, meestal met zijn speelgoed nijlpaard of knuffel-varken. Om een uiltje te knappen.