Sunday, 13 February 2011

Ingeburgerd en geïntegreerdOscar, Carte Blanche

De pups van Rosie en Louis zijn nu zo'n zes weken thuis en het gaat ze goed! Ze zijn niet meer weg te denken uit de levens van zeven gezinnen. Ze hebben hun eigen plek en routine, ze horen er helemaal bij.

Oscar op zijn kleed

Oscar is de enige hond in huis maar er zijn wel katten. Die vindt hij reuze interessant, zij hem iets minder. Maar dat mag de pret niet drukken, er zijn kinderen en lieve baasjes en pups op cursus om mee te spelen!

Twee handen op één buik: Jazzy (Coup de Coeur) en Citha

Jazzy boft, want ze heeft een maatje voor het leven gevonden, toen ze thuis kwam in Sittard. Daar was Citha al, lieve laab van acht. Al heel snel waren de twee onafscheidelijk. Alleen eten doen ze apart!

Zij aan zij op een deken...

Citha is Jazzy's grote voorbeeld en haar rots in de branding. Hoe alles moet, kan Jazzy mooi afkijken. En een lekkerder warm kussen om tegen aan in slaap te vallen, bestaat er niet.

...en in de mand,

's Nachts slaapt Jazzy in haar bench en Citha in haar mand, die tegen de bench aan staat.

... op de tegels,

...gewoon overal alles samen!

Het is heerlijk voor jazzy, maar natuurlijk ook voor Citha. Tot een half jaar geleden was zijn de jongste van een zwart laabjes duo, nu is ze de ervaren oudste en ze heeft die rol als vanzelf op zich genomen.

Ayla en Diesel (Candy Apple Red)

Ook Diesel kwam in een warm nest terecht, met zwarte laab Ayla en kitten Misty. Ayla is een moederlijk type dat alles goed vindt, en dus kon Diesel naadloos overgaan van de gebrogen roedel hier naar zijn nieuwe roedel hier niet ver vandaan. Ayla is beschermend en geniet erg van haar kleine vriendje.

Diesel en kitten Misty

Katten had Diesel nog niet leren kennen in zijn korte leven bij ons, maar de kitten en Diesel lijken te denken dat ze uit hetzelfde hout gesneden zijn. Ze doen veel samen, zoals kluiven aan een kauwstaaf en luieren op het kleed, of lekker spelen.

Samen delen: Diesel en Misty

Samen spelen:Diesel en Misty

Diesel staat al op vertrouwde voet met de honden in de familie

De omringende familie van Diesel en Ayla telt meerdere honden van diverse rassen. Diesel kent ze allemaal en zoekt op gepaste wijze toenadering. Ondertussen let zijn 'beschermer' Ayla goed op of alles wel goed gaat!

Two of a kind

Diesel en Ayla

Ayla heeft lang op haar Wishstone pup moeten wachten, wel anderhalf jaar. Maar het was het wachten waard, dat zie je zo!

Diesel ( even terug op geboortegrond) en Bibi (met blote buik)

Xem (Charly More)

Xem woont in Utrecht maar ziet zijn nestbroer Nero (Cherry on the Cake) regelmatig. Die woont in Zeeland bij de ouders van zijn baasje.

Gaaaap!...

Toen Xem hier weg ging, was hij steeds als er eten in zicht was erg opgewonden aan het jammeren. Hij had zoveel trek! Inmiddels heeft de kleine man zich leren beheersen, hij zit en wacht nu braaf tot hij aan zijn brokjes mag beginnen...

Xem op een cultureel tripje

Natuurlijk zijn alle pups al overal mee naartoe geweest; vrienden, honden, poezen, paarden, winkels, tourritjes om aan de auto te wennen en puppiecursus. Deze pups krijg je niet gek, ze kijken nergens meer van op!

Help! Mijn hond is klusser!
broertjes Nero (l) en Xem in de Gamma

Xem met tuigje en Nero

Nero woont bij de 11 jarige Appenzeller Quattro. Quatro houdt erg van blaffen en Nero heeft hem juist liever stil. Maar Nero kan ook leuk met hem spelen en dan is hij de oude blaffert vaak te snel en te slim af.

De broertjes: onafscheidelijk wanneer ze samen zijn

(l) Xem en broer Nero

... een gewaarschuwd mens telt voor twee

Voor Dorus (Compulsive Eater) werd een heel eigen kamertje gebouwd voor hij thuiskwam. Zijn 'bench' voor de nacht en de rustmomenten, inclusief mand en dekentje!

Sam en Dorus bij hun aller eerste kennismaking

Dorus werd met open armen ontvangen door het hele gezin, en daar hoort Sam natuurlijk ook bij. De twee zwarte jongens konden het meteen goed vinden en ook Dorus kon heel wat afkijken van Sam. Aan de riem lopen, en zitten op het einde van de stoep en ga maar door.

Dorus en Sam: Vrienden vanaf het eerste uur

Helaas heeft Dorus het stokje heel plotseling van zijn grote makker Sam moeten overnemen, want die bleek ernstig ziek. Gelukkig kan kleine dappere Dorus zijn familie troosten en toch ook laten lachen om al zijn malle streken.

Goeie brave Dorus slaapt, dat doen puppies veel en vaak!

Bibelotje assisteert mij bij bijna alles

En Bibi (Cassandra Rose) is bij ons gebleven. Dat is een groot feest! Ze leert zo snel en ze is zo stoer. Een pienter grappig hondenkind dat weet wat ze wil maar ook luistert als er iets moet wat ze eigenlijk liever niet had gewild.

Bibi en Cato

Ze is natuurlijk verwend met alle aandacht, liefde, speelsheid en wijze lessen van de rest van de roedel. Met iedereen heeft ze een heel eigen verstandhouding. Ondertussen leert ze natuurlijk ook alleen te zijn en gaan zij en ik er veel op uit samen. Om de wereld te ontdekken. Dat is allemaal even leuk.

Bibi en Janet

Op korte wandelingen mag ze mee met een deel van de roedel. Het liefste loopt ze dan fier voorop, af en toe even omkijkend of iedereen wel volgt. Maar dan blaast de wind een blaadje door de lucht, of er beweegt een grassprietje... Dan is ze afgeleid en blijft ze achter, om even later in galop weer haantje de voorste te worden.

De zusjes Baguette en Bibelot

Op een van de eerste wandelingetjes, rolde ze zo de sloot in. Niets aan de hand, gewoon opkrabbelen en verder marcheren. Later liep ze onbedoeld onze vijver in. Zonder een krimp te geven zwom ze weer naar de kant. Dat was de eerste zwemles.

Black beauties vlnr Cato, Bibi en Jazz

Bibi's motto is 'In Rome, do as the Romans do'. En dat werkt uitstekend. Een perfecte roedelgenoot, gezinslid en... een bijzonder kind!

Lieve zwarte zeven dwergen en familie, dank voor alle foto's en berichten. Wij genieten ervan!!