Sunday, 15 May 2011

Rosie's waterhappers


Portrait van Jazzy. Met bal. Maart 2011

Een half jaar oud zijn de Wishstone-tjes van Rosie en Louis. Een kijkje in het familie album:

Citha (l) komt ff informeren of het nog goed gaat met haar Jazzy
maart 2011

Jazzy woont bij Citha, voor wie een nieuwe wereld openging toen Jazzy kwam. Niets meer slapen en luieren, ze moest flink aan de bak. En dat doet ze vol overgave. Deze laabjes zijn twee handen op een buik.

Ze delen alles, doen alles samen! Jazzy (l) en Citha
mei 2011

Jazzy heeft het warm! Mei 2011

Jazzy, onze Coup de Coeur voor even weer in mijn armen!! Mei 2011

Jazzy (r) met Citha in hun tuin mei 2011

Dieseltje, februari 2011

Diesel heeft ook een zwarte soulmate aan zijn zijde. Ayla is net als Citha heel beschermend over Diesel. Ander honden mogen best snuffelen en spelen maar eh, het is wel haar Dieseltje!

Lekker op schoot, bij de houtkachel, maart 2011

Hulp in de huishouding!

Er moet natuurlijk ook af en toe wat gedaan worden voor de kost, en Diesel had aan Ayla een voortreffelijke leermeester. Boodschappen apporteren, dat is hun grote hobby. Met zachte bek natuurlijk, en er wordt nergens van gesnoept!

Diesel en Ayla, snellere bezorging bestaat niet!

... en nu het brood, jongens!

De SRV-man is er niets bij!!! Maart 2011

Tevreden in z'n eigen stoeltje, april 2011


Dorus, maart 2011

Dorus, onze Compulsive Eater, rust op zijn lauweren, tenminste, even voor de foto. Hij een bekend en bemind gezicht in de buurt en je ziet meteen dat hij er ook eentje is van Rosie en Louis. Hoofd, expressie, body language; it's in the genes!

Dorus zit

Xem (li) en broer Nero, maart 2011

Xem en Nero zien elkaar vaak. Een gepland bezoekje voor even liep laatst uit op een logeerpartij van een week, zo gezellig was het. De broertjes bezoeken elkaar in Axel en Utrecht.

Xem maart 2011

Xem, maart 2011

Carte Blanche en Cassandra Rose op geboortegrond
april 2011

Oscar is goede maatjes met zijn medebewoners, de poezen. Op eentje na dan, die is niet van hem gecharmeerd. Ze gaven Oscar hun vlooien, dat was kriebelig. Gelukkig is dat nu weer over! Oscar traint elke week met veel plezier en binnenkort gaat hij een weekje mee naar Ameland- waar zijn baasjes hopen dat hij zijn eerste duik zal nemen-it's a hard life...

Oscar en Bibi april 2011

Bibelotje, december 2010

En dan ons eigen feestnummer, Bibelotje... Dat ze er pas een half jaar is, kan ik haast niet geloven! Ze hoort erbij, en hoe! Ze heeft een hele eigen plek in de roedel, en in ons hart.
Ze krijgt het zelfs voor elkaar om Ollie dagelijks te verleiden tot een speelkwartiertje op het kleed, is de dikste vriendin van Cato met wie ze uren in de tuin op afstand en van dichtbij kan spelen en ze hangt nog steeds erg graag in haar moeders' (Rosie) en zusjes' (Baguette) nek.

In het voorjaarszonnetje, februari 2011

Ze is erg gehoorzaam en als ze niet wil luisteren, kijkt ze me diepzinnig aan, alsof ze zeggen wil "ik weet wat je bedoelt, maar nu even niet". Ze is gek op de waterbak, elke waterbak, zit als het een beetje lekker weer is graag in 'haar' tobbe, rustig uitkijkend over 'haar' tuin. Ze zwemt als een waterrat en apporteert de verst weggegooide dummie moeiteloos. Ze neemt het liefst grote happen water, om dan terwijl het uit haar mond druipt, rustig de kamers door te lopen.

In volle concentratie, want we trainen, maart 2011

Dat laatste is een tik van deze Wishstone-tjes; de meesten happen en graaien net als Bibi in de waterbak.
Bibi is ook een erg nauwgezette tuinder, bijna net zo secuur als Joris zelf. Niets is haar teveel moeite, teveel zand. Ze determineert ook erg graag takjes en torretjes. Met veel geduld.

Bibi is Joris' tuinhulp, april 2011

Sopjes met een doekje zijn niet veilig voor onze Bieb. Ze sluipt als ik even mijn rug naar de emmer heb gekeerd, naderbij en pikt de poetsdoek uit het sop. Dat laat net zo'n spoor achter als wanneer ze water drinkt.
Droge doekjes vindt ze ook heerlijk, het is echt een fetisch. Ze gaat ermee in een hoekje liggen, kluift er een beetje op, of legt haar snuit erop te rusten.

Wat word je groot, april 2011

Bibi baddert Cato's zoon Tom vol overgave, in haar tobbe

En dat is nog niet alles. Bibelotje heeft nog een crush. Op lepeltjes. Ja, lepeltjes ja! Ze mag er elke ochtend eentje uit de afwasmachine halen. Een ijzeren, verzilverd lepeltje, dat pakt ze met haar tanden uit het bakje en dan rent ze er triomfantelijk mee door de keuken. Inmiddels weet de rest dat al die commotie om niets (namelijk een lepeltje, een schoon lepeltje, wel te verstaan) is.

Bibi, april 2011

Bieb kan haar lol niet op, en levert het stuk bestek even later ook weer netjes in. Tot de volgende dag.
Op cursus wil iedereen naast haar staan, de baasjes bedoel ik. Want ze is zo lief en zo rustig. Dat is ook allemaal waar.

Op haar vaste plekje buiten, bij de tobbe. April 2011

Toen ze nog maar een paar weken oud was, kroop ze naar me toe in de werpkist. En ze keek me aan. Onze Cassandra Rose.
Bibelotje is een wereld hond, we zijn dol op haar, onnoemelijk blij en... trots, dat we haar gefokt hebben. Net als haar geweldige zusje en broers.
Niet voor niets hebben we vader Louis (Cover My Eyes Walkin' on the Moon) weer voor dekkingen bezocht met onze Baguette, Bibi's halfzus, nu hoogzwanger...

't Is een bijzonder kind, en dat is het! April 2011