Tuesday, 22 September 2009

Once again: SUGARBABES!!!


Tafeltje-dekje, Sugartje strek-je: klaar voor de echo!

Hoeraaah! er zijn weer Sugarbabes op komst!!! Dit keer is Stash (Devonshires Stash) de vader van de pups. Gisteren hebben we een echo laten maken. Egidius Wientjes, onze dierenarts, van Diergeneeskundig Centrum Hopmans te Roden, nam uitgebreid de tijd en we konden heel veel zien. Hoofdjes, pootjes, wervelkolom, lever, verschillende hartjes (je ziet ze kloppen!) en zelfs de twee hersenhelften van een pup...

Het blauw-rood op het scherm is het hartje van 1 van de pups
Ernaast zie je de geluidsuitslagen van het kloppende hartje

Het kloppen van de hartjes konden we horen. Prachtig! Sugar vond het allemaal best, ze bleef lekker rustig liggen, zelfs toen ik steeds enthousiaster werd. Ach, ze wordt al een beetje blasé misschien- ze heeft het vorig jaar ook meegemaakt. En bovendien vóelt zij haar babies natuurlijk; haar hoef je niets te vertellen...

Nog een pupje in een vruchtzak

Deze foto's van de echo zijn een schril contrast met de echo beelden 'life'. Er blijft hier niets van over, maar we hebben ze gezien, de pups in Sugar's baarmoeder!
Nog 4 weken geduldig afwachten, terwijl de pups zich in sneltreinvaart ontwikkelen.
Sugar is ontspannen en tevreden als altijd. Goed gehumeurd en fief loopt ze met mij mee door huis en tuin. En ze checkt graag in voor 2 wandelingen achter elkaar (we lopen hier in groepen, niet alle honden tegelijk). Madam eet graag van 2 walletjes. Ze neemt het er nog even van, straks is ze weer een paar weken gekluisterd aan de werpkist om haar pups te zogen en te verzorgen.

... Vanaf 21 oktober zullen hier in huis weer de zachte geluidjes van pasgeboren pups klinken. En dan ruikt het hier weer onmiskenbaar heerlijk naar... Puppies! Hoeraaah!