Monday, 19 October 2009

Sugar is bevallen!

Sugar en haar zeven pups zijn aan het bekomen van de bevalling

Sugar is bevallen van haar Wishstone A-nest! Zaterdag zag ik al aankomen dat het niet lang meer zou duren. Sugar hijgde en was onrustig, begon te graven in de mandjes en met kussens te slepen. Zondag ochtend heel vroeg wilde ze steeds naar buiten maar had uiteindelijk echt alles wat er te plassen en poepen was echt uitgewerkt, en toch bleef ze proberen; de weëen waren begonnen.

Sugar is moe, maar zorgzaam en lief voor haar pups

De bevalling verliep voorspoedig en Sugar was meteen echt moeder. Ze heeft, na twee nestjes, ervaring als moeder. Ze weet wat het is en wat haar te doen staat, en ze doet het.

De pups verkennen de werpkist en de moederborst

De pups werden meteen goed schoongelikt en darmen en blaas van de pups werden gestimuleerd. Sugar heeft reuze-tepels, en de pups moesten nog even hun draai vinden om die met hun bekkies te bemachtigen en te behouden, maar pasgeboren pups leren razend snel!

De zeven eerste Wishstone pups op een kluitje!

Meet the family:
Wishstone's As Soon As Possible (geel teefje)
Wishstone's A Star is Born (zwart reutje)
Wishstone's Aristoteles (geel reutje)
Wishstone's Angel in Disguise (geel teefje)
Wishstone's Against All Odds (geel teefje)
Wishstone's A Kind of Magic (geel teefje)
Wishstone's Appellation Contrôlée (zwart teefje)

16 oktober: toen zaten ze nog allemaal in de baarmoeder ...

Sugar kon sinds vrijdag niet meer gemakkelijk liggen; haar buik zat in de weg. Ze ging telkens rechtop zitten, totdat ze zittend knikkebollend in slaap viel...

Vrijdag 16 oktober: hoog zwanger en varken is haar substitute-pup

... Inmiddels is varken vergeten. Suggie heeft nu weer echte babes, en daar zet ze zich met de volle 100% voor in! Ze zoogt non stop in de warme puppy kamer en komt de werpkist alleen maar uit als ze naar buiten moet.
Ze is inmiddels weer behoorlijk bijgeslapen en ontspannen en tevreden, net als haar pups. Moeder hijgt (van de hitte hier), de pups maken tevreden geluidjes. Zo hoort het, zo wens ik het en het blijft een groot wonder!