Thursday, 29 October 2009

Aan de fles...



Moeder en help-moeder voeden samen de pups

Het gaat goed met Sugar en haar pups. Sugar is heel zorgzaam, liefdevol, en ze ligt non stop in de werpkist bij haar kroost om ze te voeden. De pups op hun beurt geven het ook de volle 100%. Er wordt gulzig gedronken en over elkaar heen gekropen om een tepel te bemachtigen.

Allemaal netjes op een rijtje

Alleen, Sugar heeft niet voldoende melk om haar pups genoeg te laten groeien. Soms gebeurt het dat een teef niet genoeg melk produceert. De pups waren niet hongerig en daardoor ongelukkig, het is een heel tevreden en relaxed nestje, dat kan ook niet anders met zo'n rustige mama. Maar de pups groeiden per dag onvoldoende. Dus moeten we helpen. Sugar geeft de borst en ik geef om de paar uur de fles aan de pups, als bijvoeding.

Nothing beats the real stuff!

Eerst moesten de pups niets van de fles hebben, maar inmiddels drinken ze heel gulzig, lieve geluidjes makend en maaiende bewegingen makend met hun voorpootjes (om de borstklieren te stimuleren).

There's no time like feeding time...

Ze drinken in no time hun buikjes vol en rond, om dan weer lekker aan te schuiven bij Sugar mama. Wat een samenwerking!... De pups komen inmiddels prachtig aan. Sugar en ik doen het dit keer gewoon samen.

Appellation Contrôlée slaapt tussen het drinken door

... net als haar zusje "A kind of Magic"

Sugar houdt alles in de gaten!