Wednesday, 5 January 2011

Vertrek van de Reuzen


Past precies: 5 dwergen op de veranda

De afgelopen week zijn de dwergen, reuzen inmiddels, naar alle kanten uitgevlogen. Heel geleidelijk, en dat is fijn voor Rosie, voor ons en voor de pups zelf.

My favorite pillow (part one)

Rosie is nog steeds heel dol op haar pups. Ze zijn nu 9 weken en meestal is de moeder tegen die tijd wel klaar met moederen en puppie gedoe. Rosie moedert niet zozeer, ze speelt gewoon erg veel met ze. Of gaat bij ze liggen slapen. Er is duidelijk nog een lijntje!


My favorite pillow (part tw0)

Veel pups uit dit nest, komen in hun nieuwe thuis bij een andere labrador. Ze zijn dus niet de enige hond. Dat is wel heel gezellig voor ze. Aan de pups die hier nog even langer bleven, zagen we hoezeer ze van en met elkaar genieten. Broertjes en zusjes zijn echt een weelde! Een andere hond thuis, geeft de pups ook van de honden liefde en warmte die ze hier kregen van de roedel en hun nestgenootjes.

Middag dutje met mammie

Bibi is all ears

Van de thuisfronten van de uitgevlogen pups horen we verhalen waar we trots en blij en warm van worden; lange autoritten naar thuis worden vlekkeloos doorstaan, de pups zijn al zo gewend aan de bench, dat de nachten geen probleem zijn en ze zijn al een heel stuk zindelijk.
Ik word daar vooral blij van, omdat het laat zien dat de pups goed voorbereid vertrokken zijn en dus geen nare ervaringen opdoen in lange eenzame nachten. Onze pups kunnen het allemaal!

Jazzy

Jazzy is vertrokken naar Sittard, met haar steen. De stoeptegel en Jazzy waren haast vergroeid met elkaar, zo vaak kroop ze erop hier in onze hal!


Nerootje

Maar voor je het weet, hebben deze reuze dwergen allemaal hun eigen routines en plekjes in hun nieuwe thuizen.

Nero (l) en Dorus

Gisteren waren alleen Dorus en Bibi nog over. De mand op de veranda was wel wat groot voor broer en zus. Maar ze hadden lol voor 7!
We hebben ze meegenomen naar de wereldstad Veendam. Halsbandje om hadden we al geoefend, maar aan de riem was voor het eerst. Bibi liep meteen mee door het winkelcentrum alsof ze dat al jaren deed. Dorus ging zitten en keek uitvoerig om zich heen. Hij was helemaal overspoeld door alle indrukken! Niets bang, gewoon helemaal overrompeld!

Rosie

Dorus was een echte reu, en Bibi een echte meid; de lieve jongen had even tijd nodig terwijl Bibi als typische teef eigengereider was. "Ik ben Bibi en ik doe mijn eigen zin, en niets of niemand brengt mij van de wijs!"
Dorus vond bij de Welkoop de grote gerookte botten voor honden geweldig interessant, terwijl Bibi bij de konijntjes bleef staan. Na even wennen liep Dorus natuurlijk ook braaf mee, ze lieten zich eindeloos knuffelen en aaien door alle passanten en in de auto op weg naar huis sliepen ze als een blok.

Mannen onder elkaar; Dorus en Xem (r)

Zometeen zwaaien we ook Dorus uit, en dan is het hele C-nest van Rosie en Louis verspreid over Nederland thuis. Thuis bij hun mensen, die ze al kennen van de bezoekjes. Thuis om van de tweede fase van hun leven te genieten. Met de ervaringen en het vertrouwen, de liefde en kracht waaruit ze de afgelopen 9 weken bij Rosie, de roedel en ons geput hebben.

Nero is rocksteady

Dorus, onze Compulsive Eater, vertrekt overigens met 36 kg brokken...
Dan is alleen Bibi nog over. Die wil al weken graag bij de roedel. Ze glipt zo vaak tussen de deur door. En Rosie, die kan nog lang met haar dochter spelen en knuffelen!