Monday, 11 July 2011

Quality time met Family&Friends


Zo moeder zo dochter: Baguette en Rosie

Puppie-tijd is altijd druk. Bezoek van de nieuwe pup-families aan hun toekomstige labrador en onze roedel, mensen- en honden familie die op bezoek willen komen om van de nieuw- geborenen en hun moeder te genieten. Heel gezellig en bijzonder.

Bezoek, drukte, gezelligheid; Baguette blijft zorgvuldig en zorgzaam
De roedel neemt de familie en vrienden moeiteloos op en Ollie geniet misschien wel het aller meeste van allemaal, want er is altijd wel iemand die hem non-stop wil aaien over zijn bol...

(Peet)tante Luna, voor even terug in Drenthe

Luna is twee jaar geleden geboren in onze werpkist. Net als Daisy, zusjes van Baguette en kinderen van Rosie. Nu lagen ze hier met de roedel onder de struiken in het zand en in het kanaal.
De pups vond Dais niet bijzonder interessant, maar met haar familie had ze lol. En Luna, die vond haar neefjes en nichtjes wel spannend en leuk. Maar dat gezoek aan haar tepels, ze wist niet wat ze daar van denken moest... Haar zus Baguette is opeens zo veel volwassener, als moeder. Rustig en vol zelfvertrouwen begeleidt en verzorgt ze haar babies.

Luna moedert mee

Tante Luna een van haar neefjes

Nu de pups al zo groot zijn, zeven weken oud, gunt Baguette zichzelf natuurlijk wel tijd voor zichzelf, tussen de bedrijven door. Ze zwemt met de anderen in het kanaal en wandelt stoer mee terwijl haar boezem vrolijk mee zwaait onder haar buik.

Arme Tessel wordt belaagd door Luna en Baguette

Zusjes onder elkaar

Rosie tussen het riet

De zusjes Luna (Drama Queen) en Baguette (Delicate Rose)

(Peet)tante Daisy, ook een zusje van Baguette, komt op bezoek
en is als altijd het zonnetje in huis!

Grote beer Daisy lijkt ontzettend op haar oom Tessel! De dikke kluif zie ze voor haar zus had meegenomen, pikken de puppies meteen in... Zo gaat dat, als je moeder bent.

Tante Daisy (Dandelion Lover) op bezoek!
vlnr Rosie, Bibi, Daisy, erachter Baguette en Tessel

Janet heeft zich ingegraven voor verkoeling

Het is grappig om te zien, dat de roedel na logeer partijtjes en bezoek, echt rust zoekt om weer even bij te komen. Net als wij, trouwens! De pups hebben, zo groot en sterk als ze nu zijn, geen last van de bezoekers. In tegendeel! Ze worden veel geknuffeld en kijken hun ogen uit, snuffelen heel wat af en... slapen, slapen. In hun rennetje hebben ze hun eigen routines.

Roedel in rust

...en nog eens (vlnr Cato, Baguette, Janet, Jazz en grote vriendin Choco)

Rosie bekijkt het tumult vanaf de zij linie

Zusjes Suzette (l) en Zootje even opgeborgen...

Tante Teuntje en opper oma Shona tukken even bij

Als je overgrootmoeder wordt, moet ja natuurlijk je achter kleinkinderen wel van dichtbij bekijken! Dus kwam Shona met haar dochter Teuntje en nicht Suzette helemaal uit Bovenkarspel. Best leuk, die pups, leek Shona te denken, maar die tijd heb ik gehad. Liever wilde ze hun etensbak nog even inspecteren... Een echte labrador!


Aan de wandel

Lekker wandelen, zwemmen, hangen op de bank en in de tuin en alle mandjes uitproberen, dat doe je wanneer je als je op familie bezoek bent, en laab.

Suzette (Wishstone As Soon As Possible) is verkenner
(...hoe kan het ook anders, met zo'n naam!)

Cato vindt al die honden bezoekers niet altijd geweldig, maar ze is de enige. De roedel past naadloos in elkaar. Zusjes Suzette en Zoë hebben niemand anders nodig, die hebben genoeg aan elkaar. Twee handen op één buik. Het zijn net twee stripfiguurtjes, we moeten er telkens om lachen...

Groepsfoto (zwarte team vlnr: Jazz, Ollie, Shona, gele team vlnr Zoë,
haar zus Suzette en Baguette)

Shona, wijze overgrootmoeder, kijkt over de velden

We hebben een wagen volgeladen...
(oma Shona tussen haar gele kleindochters Zoë, Suzette en Baguette)

Onze bumpersticker spreekt voor zich

En toch gaat wat mij betreft "too much of a good thing can be wonderful" niet helemaal op: onze roedel van 8 is precies goed. Om iedereen genoeg tijd liefde en aandacht te kunnen geven, moet je grenzen stellen aan de hoeveelheid. Maar het geeft zo'n rijk en warm, gelukkig en ook trots gevoel, om geregeld de lieve vrienden en familie die onze roedel omhullen, bij ons te hebben. De pups van eerder terug op hun geboortegrond, oude trouwe makkers in ons huis. Too much of that, is impossible!