Friday, 8 July 2011

Op tafel!


Exhibit A

Zes weken oud waren ze vorige week. Tijd voor statie portretten. En bij show time horen natuurlijk Danoontjes! Terwijl de pups om de beurt op tafel in the picture stonden, had de roedel zich om de tafel heen verzameld. Dit moet je zien, hier gebeurt iets spannends. Het zal toch vooral door de Danoontjes komen, die grote belangstelling, al staan ze ook graag overal met hun neus bovenop...

Exhibit

Camera shy is geen enkele pup die bij ons vandaan komt; ze weten niet beter dan dat we plaatjes van ze schieten. Maar mooi staan en blijven staan op een tafel is iets anders. Vaak is het een heel gedoe om ze te laten staan, maar deze zes zijn professionals, lijkt het. Ze staan, 'gewoon'. Zoals ze alles 'gewoon' doen. Zeer relaxed en evenwichtig. Bij het wegen valt me dit ook op; ze vinden het best en geven me alle tijd om te doen wat ik wil doen. Kanjers!

Emotional Rescue

Met gekruisde voorpootjes; Emotional is een echte heer!

Enfant Terrible

Terribly Irresistable zal je bedoelen!

Ebony and Ivory

Onze Eb & Ive van voren

Ebony Rose

Ebony Rose weet al lang hoe je moet poseren

Eight Days a Week

Nadenkende blik van Eight Days

En tot slot overgrootmoeder Shona, als je stammoeder bent van vier generaties, mag je ook wel op tafel! Met Danoontje, natuurlijk!

Shona, Wild Irish Rose

Overgrootmoeder snoept van de restjes van haar achterkleinkinderen

En omdat we toch met statie portretten bezig waren, hebben we ook even de verschillende generaties samen vastgelegd. Hier zien de baasjes van de pups de stamboom van moeders kant in levende lijve.

Vier generaties; vlnr
Overgrootmoeder Shona (Wild Irish Rose), oma Rosie (Yoruba Rose),
moeder Baguette (Delicate Rose) en pup Ebony Rose

Moeder/overgrootmoeder en dochter/oma; vlnr
Shona en onze Rosie

Shona, lieve Shona

We hadden hier een bijzonder weekend. Met de tafel en Danoontjes, met familie, vier generaties samen op het gras, het terras, in de schaduw in het zand onder de struiken en samen in het kanaal (nou ja, drie generaties in het kanaal, de pups mogen nog niet!) Een gezellige boel, met veel haren en zand, en volop nieuwe indrukken voor de pups. Een rijk gevoel, ook. Shona en ik maakten samen bevallingen door, verzorgden en koesterden haar puppen. En Rosie en ik. En nu het nestje van mijn goudhaartje Baguette. Zoveel geschiedenis en liefs is hier verzameld.

Het kanaal is voor later, nu is het lekker afkoelen in de tobbe!