Wednesday, 29 June 2011

Horizon


Kwestie van perspectief...

Vijf weken oud, nu al haast zes. De wereld zit vol verrassingen. Als je denkt dat je 'm kent, wordt de horizon weer verruild voor een nieuwe. Achter elke deur zijn weer andere deuren, die ook open blijken te kunnen!

Drieluik

Van de werpkist naar het rennetje in de puppie-kamer naar de hal. Met mooi weer de puppie- ren buiten, en dit weekend voor het eerst de hele tuin...

Eerst blijven we dichtbij elkaar...

Het is allemaal anders en de kleinste verandering kan soms een hele indruk maken. Bijvoorbeeld de geur/het gevoel van wind. Dat heb je binnen niet. Buiten zitten ze dan allemaal met hun snoetjes omhoog, snuiten in de wind. Terwijl de enorme herrie van de tractor bij de buren helemaal geen reactie bij ze losmaakt. Het is nooit angst, meer verwondering. "Oh, zo voelt dat, wind."

...maar al snel waaieren we uit elkaar. Met de minuut dapperder!

In huis kun je geen deur meer open doen als de pups in de hal zijn; als duveltjes uit doosjes komen ze vrolijk met je mee gehuppeld.

"mmmmammie!"

Mijn stem heeft veel aantrekkingskracht op ze. Waarschijnlijk omdat ik ze altijd toezing als ik met de etensbakken kom... En ze kennen 'm natuurlijk al weken.
Als ik ze op schoot heb en gekke geluiden maak, express, om ze te wennen aan alles, kijken ze een enkele keer iets gealarmeerd, oortjes iets plat en aar achteren. Gewoon vrolijk doorgaan, dan herstellen ze zich vanzelf. Weer wat geleerd voor later.

Als een vis in het water!

Ze rennen, stoeien, buitelen, keffen, spelen en slapen. En janken, wanneer ze door een ander, of meerderen tegelijk, onder handen genomen worden. Ook onderling worden grenzen verlegd, wordt uitgeprobeerd en geleerd.

Wie er het eerste is!

Speelgoed wordt volop benut en ze verbouwen de boel; fleece kleedjes worden weggetrokken, en gisteren sleepte Eight Days a Week tot drie keer toe met de waterbak. Staartjes staan fier omhoog als ze zo in actie komen. Help, mijn pup is klusser!

Even een poetsstop

Dan is de tuin toch ideaal ontdekkingsterrein. Ze trekken hier en daar wat planten uit de grond, want ook deze pups zijn weer echte tuinmannen...

The Young and the Restless

Wishstonetjes wadend door het gras op hun geboortegrond

Zo benader je de rang hogere!

In de tuin komen ze ook de andere leden van de roedel tegen. Dat is zeker zo interessant als de geboortegrond. Bibi is inmiddels heel rustig met de pups. Net als bij het nestje van Cato, ligt ze graag naast de buitenren, dichtbij de pups. Van weerszijden wordt er dan wat in het hek gehapt.

Uitrusten met mammie

Oom Tessel is er ook bij

Groen als Gras

La vie en Rose

Terwijl de andere vijf pups lagen te slapen in de hal,was Ebony en Ivory klaarwakker. Dus hebben we samen maar een filmpje gekeken. Reuze spannend, vond hij! Ik werd steeds meer afgeleid door zijn koppie, dat steeds reageerde op het geluid (en beeld).

Ook socialisatie; Ebony and Ivory kijkt geanimeerd naar de tv

Baguette houdt een oogje in het zeil, (door het open raam) vanaf de tafel...

Het moederschap kent vele privileges; een eigen bank is er daar 1 van

Baguette doet nog steeds liefdevol en rustig wat moeders horen te doen. Ze is moeder alsof ze nooit anders geweest is. Helemaal in harmonie.


Pups, varken en olifant; iedereen houdt siesta

Van samen in de baarmoeder naar samen in de mand

Het huishouden van Baguette, Cato en co; druk, maar ze hebben de wind eronder!

"It's a jungle out there" (Cato tegen haar pleegzoon)

Tot nu toe zijn er geen bergen aan de horizon. Life is a feast voor de zes zwarte schaapjes van Baguette. En hopelijk blijft dat zo, een heel leven lang!