Monday, 13 June 2011

Papkindjes

Baguette met al haar schatten
(olifant inclus)

Drie en een halve week zijn ze. En echte hondjes! Ze horen nu ook goed en maken op allerlei manieren contact met mammie, elkaar en met ons. Ik word in mijn tenen gebeten, krijg vochtige liefdes-bijtjes en zachte knuffels, ze slaan hun pootjes naar de omgeving uit en stoeien met elkaar en Baguette. Die wordt aan haar oren getrokken en ze klauteren over haar heen. Kortom, het is hier een gezellige boel!

Dagelijkse kost: moedermelk en pap

Ze krijgen nu al een dag of 5 pap naast Baguette's melk. Eerst was het even wennen. Zoals altijd gaan de pups de eerste keren vooral aan het randje van het schoteltje sabbelen en knabbelen, ipv de pap op te slobberen. Kwestie van geduld en oefening. Na een dag hadden ze het door. Als poesjes slobberen ze het schoteltje leeg, daarbij aanstekelijke smak-geluidjes makend.


Natuurlijk is mammie's melk het aller lekkerste

Ik laat ze meestal 1 voor 1 op tafel eten, dan kan ik veel beter zien wat er gebeurt dan wanneer ik in de werpkist of op de grond zit met ze. Het is natuurlijk altijd een plakkerige aangelegenheid. Na afloop zitten we allemaal onder. Baguette, die het pap-slobberen nauwlettend gadeslaat, waarbij ze goed hoorbaar kreunt, heeft de gewichtige taak ieder pupje weer goed schoon te likken, alvorens die terug gaat in de werpkist. Die taak voert ze maar wat zorgvuldig uit! Het restje pap is altijd voor haar, en daarop wacht ze vol vertrouwen.

Allemaal de liefste!

Ze is op alle vlakken vol vertrouwen, stabiel en erg blij met haar babies. Als ik zeg " Ga je mee naar de babies?", komt ze meteen mee terug naar de puppie-kamer.

Er is er nog eentje die dan staat te trappelen om mee naar binnen te gaan, onze Cato. Haar eigen nestje is ook pas een kleine twee maanden geleden uitgevlogen en dat merk je goed. Daarom mocht zij laatst als eerste een bezoek brengen aan Baguette's babes.


Wachtend op een schone werpkist

Catotel liep recht op haar doel af, de werpkist in. Toen ze de zes zwartjes zag, begon ze heftig geluidjes te makend en driftig te kwispelen. Ze sprong erbij, likte en snuffelde ze allemaal om beurten af en ging toen temidden van de pups zitten. Kijken, piepen, zachte neus- duwtjes uitdelend. Aan 'tante' Cato heeft Baguette een zorgzame toegewijde oppas, zoveel is duidelijk. Niet dat ze die nodig heeft, maar strakjes samen in de tuin is het wel heel gezellig!

"... Nobody fools me!"

Bibi is ook erg benieuwd naar haar jonge familieleden. De afgelopen weken stond zij vaak verwachtingsvol voor de dichte puppie-kamer deur. Altijd aan de verkeerde kant ervan. Dus koos ze eieren voor haar geld; vorig weekend, alle honden waren in de zonnige tuin, riep ik wie er iets lekkers wilde. Iedereen komt dan van alle kanten aangesneld. Behalve Bibi. Toen zag ik uit mijn ooghoek nog net het puntje van haar staat uit het open raam van de puppie-kamer steken. De schurk was via de bank op onze veranda de kamer in geklommen en stond pontificaal op de tafel...

Aan tafel met een bordje pap

Binnenkort mag Bibelotje, net als de rest van de roedel, kennis maken met de pups. Die zijn daar klaar voor!

Moeder kijkt kreunend naar pupje en papje...

Nog even en de pups gaan de wereld buiten de werpkist verkennen. Nu stappen ze nog stoer en stuntelig door vertrouwde werpkist, hun wereld is zo nog groot genoeg. Baguette neemt al wel steeds meer objecten vanuit de 'wijde wereld' mee de werpkist in. Als voorproefje, zeg maar. Olifant, poes, varken, eend, balletjes en een slipper, een riem; alles wat ze tegenkomt verdwijnt bij haar pupjes. Baguette heeft nl altijd wat in haar bek, net als oma Rosie, Baguette's broer en zusjes. Een ras echte retriever!


Stoei-knuffen

Stoere snuiters

Eerst lieten de pups die ingebrachte boedel links liggen, maar nu wordt alles onderzocht, afgetast, afgesnuffeld, afgesabbeld en beklommen. Emotional Rescue lag daarnet innig verstrengeld met varken te slapen. En Exhibit A sabbelde dromerig op het staartje van poes...

Two of a kind

Three of a kind

Maar hoe interessant de inbreng van Baguette ook is, het leukste vinden ze elkaar en mammie zelf. Ze maken elkaar wakker, kruipen over elkaar heen of happen in elkaars bekkies. Als broer of zus geen zin heeft, moet die verkassen naar een rustig hoekje van de werpkist; they don't take no for an answer!

Onder moeder's vleugels

En Baguette, die vindt het gestoei en geknuffel vette pret! Tussendoor slobbert ze haar babies nog even schoon, of geeft ze een lieve lik.

Het hele clubje

Precies twee jaar geleden lag Baguette ook in deze werpkist, in deze kamer. Toen was zij de baby, en Rosie voor het eerst moeder. Het is zo'n rijke en gelukkige beleving, deze nieuwe generatie, deze schat aan leven en liefde.

Onschuldig snoetje

Buiten is het grauw, en hoewel niet koud, niet echt zomers. Maar hier binnen schijnt de zon. Ons gouden Baguetje geeft alles hier een gouden randje!

"... maar eh, dat van die ooievaar, is helemaal niet waar, hoor!"

Zo waren ze 3 weken geleden; een paar uur oud,
delivered by Baguette herself!