Thursday, 9 June 2011

Baguette et ses 6 petits pains


Het halve dozijn van Baguette en Louis

Ik loop hopeloos achter met het blog! Er gebeurt zoveel, ik weet haast niet meer waar te beginnen. Dus even een vogelvlucht met foto's en snel het volgende blog met de nieuwste ontwikkelingen.

5 juni

De eerste drie weken zijn spannende weken voor ons. Gaat alles goed? Temperatuur van de babies ok, moeder ok?? Veel checken en weinig slapen voor mij. Maar dat is allemaal weer in te halen en bovendien is de beloning groot als moeder en pups goed gaan en blijven gaan.

4 juni

En het gaat goed! Maar op haar tweede verjaardag, 26 mei, was Baguette opeens niet haar vrolijke kwieke zelf. Koorts en een ontstoken borst. Ik was er direct bij en hoewel ziek, was ze niet doodziek, maar dat het niet erger wordt, weet je altijd pas achteraf en niet wanneer je er midden in zit.

Mastitis of niet, stralen blijft ze!

Haar borst was dik en rood, maar de pups mochten er gewoon aan drinken en overheen kruipen. Lieve Baguette! Masseren is erg pijnlijk, maar heel noodzakelijk, en dat leek ze ook te begrijpen. Ze lag rustig en slaakte van tijd tot tijd een diepe zucht...

Du pain et du lait!

Gelukkig knapte Baguette na een kleine week opeens helemaal op. Ze kwispelde weer en sleepte olifant en haar kabouter en wat niet al mee in de werpkist. Dat is ons meisje, zo kennen we je weer!

Hier doen we de jongens tegen de meisjes, 4 juni

De pups hebben nergens last van gehad, gelukkig. Die werden met de dag boller en steviger. En nog!

Gelukkige Baguette temidden van haar kroost, 1 juni

Baguette poetste en liefkoosde, ook toen ze koorts had en echt niet lekker was. Daar lag ze, temidden van haar kinderen. Net twee jaar en opeens zoveel meer volwassen. Want dat doet het moederschap met een meisje.

Baguette poetst haar pups vakkundig, 31 mei

Terwijl Witje slaapt, tanken de zwartjes, 31 mei

Tussen de drinksessies door werd er haast non stop geslapen, zoals dat hoort in de eerste twee weken van een nestje. Vanuit de puppiekamer klonk en zachte geluidjes van de babies en het geruststellende gesnurk van een tevreden moeder, heerlijk!


My favorite pillow... 31 mei

Slapen, tijgeren, gapen, geeuwen, gulzig drinken en daarbij kwispelstaarten. Groeien. Langzaam gaan de oogjes open, eerst kleine spleetjes of een mini-hoekje.

Sweet dreams on my sweet brother

Ik wil even bij mammie! 31 mei

Zodra Baguette de werpkist instapt en gaat liggen, schuifelt het zwarte zwermpje, van opwinding zacht geluidjes slakend, richting de borstpartij. Ze ruiken de melk en voelen mammie's warmte. Dan is de tepel gevonden, vacuum gezogen, en wordt er getankt. Je hoort het zuigen en het slikken, en Baguette's zware ademhaling. Hier wordt gewerkt, door moeder en kids!

Ze liggen er warmpjes bij, 31 mei

Gevloerd door de hitte, 30 mei

... de Costa Brava is er niets bij, 31 mei
We maken een kringetje, 29 mei

Baguette met haar petits pains, 4 juni

Vader Louis in de werpkist bij zijn jongste babies, thuis in de Lutte

Baguette's E-nest bestaat natuurlijk alleen bij de gratie van haar en Louis, de vader van onze zes zwarte kanjers. We hebben hem eerder ingezet, en niet voor niets nu weer. Louis is een hond om van te houden!
Op Cover My Eyes heeft Baguette's grote vriendin Mellow momenteel ook een nestje, van Louis. (Gelukkig zijn de vriendinnen niet jaloers...)
Als moeder Mellow even moet plassen, kruipt vader Louis in de werpkist bij zijn pups. Snuffelen, likken, koesteren. Nou vraag ik je: waar vind je nog zo'n geemancipeerde, toegewijde vader?! Baguette moet het helaas met mij doen, Mellow, roedel-genoot van Louis bij Cover My Eyes Labradors boft maar!

Louis babysit de kinderen van zijn roedelgenoot Bliss (thuis bij Cover My Eyes)

Zoals je ziet houdt die vaderliefde ook niet op na de eerste weken. De pups die bij Cover My Eyes geboren werden vorig jaar, hebben hun eerste stapjes met hem gezet en over hem heen gekropen, in zijn oren, staart en zelfs zijn ballen gebeten... Toen vond hij het genoeg, en terecht!!!
Nederlands kampioen Cover My Eyes Walkin' on the Moon steelt de show(s!)

De pijlsnelle carriere van Louis in Nederland en Duitsland is absoluut bijzonder. Hij heeft dat extra, niet alleen het mooi zijn tot in perfectie, maar als cherry on the cake bovendien een charismatische uitstraling. Hij steelt de show ook op zijn personality.
Een geweldige labrador en een geweldige vader, om de vele goede genen door te geven! Wij zijn ontzettend blij dat we hem een jaar geleden in ons vizier kregen, en trots en blij dat hij inmiddels onze kennel en onze eigen roedel (Bibi) verrijkt heeft met geweldige pups. En dat we hem en zijn roedel geregeld zien; Louis, we love you! (And so does/did Baguette!!)

Louis, Cover My Eyes Walkin' on the Moon:
showman, goede vader, beste vriend!