Tuesday, 26 March 2013

Stilte na de Storm


Zon in labradorland

Het stormt en het stormt! Alle oortjes flapperen binnenste buiten en de roedel wordt er balorig van. Ze krijgen buiten de kolder in hun kop, rennen, springen, spelen woester dan anders. Maar koud hebben ze het niet en de storm stoort hen niet. Ik ben de enige die tegen de wandelingen opziet.

Jazz en Tessel

Het kanaal is op sommige plaatsen langs de kanten een beetje bevroren, maar daar waar het water golft, springen Cato en Plato en Bibi er zo in, als ik ze de kans geef. Ze hadden een paar dagen geleden ijs in hun vacht zitten, witte ijsklonten in hun zwarte vacht. Nergens last van, jasjes van goede kwaliteit!

Baguette en Olifant

Maar na het wandelen en het spelen in de tuin, is de woonkamer, gevuld met 9 laabs, een oase van rust. Badend in de voorjaarszon wordt er geslapen, geluierd, genoten van de weldadige warmte van kachel en verwarming en het zonnetje dat door de ramen binnenvalt. Lichttherapie voor ons allemaal. Stilte, onderbroken door gesnurk, gesmak, een zucht, een kreun.

Plato en Loutje

Iedereen hier geniet van het weldadige zonnebad. Kleine stofjes dwarrelen door de lucht, door de zonnestralen, verder beweegt er niets. De hele roedel in rust. Alleen het water in het kanaal en aan de kale bomen veraden dat het stormachtig stormt.

Plato en Bibelotje

Straks, straks wordt het echt lente. En zomer. Ook hier! Dan leven we weer buiten in plaats van op de banken en voor de houtkachel. Dan zonnebaden we op ons grasveld. Of zoeken we de schaduw op. Straks...