Tuesday, 25 March 2014

Verrassings-Baguette!


Baguette, halverwege de bezorging van haar verrassingspakket

Baguette, ons pretpakket, heeft ons een hele grote verrassing bezorgd in de vroege uurtjes van zondag 23 maart!
Een perswee

Woensdag de 26e zou ze uitgerekend zijn en alles wees er zaterdag nog op dat de die deadline goed kon halen. Ze rende in de namiddag nog in volle vaart over de akkers hier achter, at met smaak en was rustig.

 Daar is de vijfde pup

Maar ergens tussen 24:00 en 02:30 heeft zij pups gebaard. Haar derde bevalling. De vorige twee gingen ook fantastisch; Baguette wist dus van de hoed en de rand, maar mijn bedoeling is toch om het samen te doen, samen dit wonder te beleven... Zo is het tot nu toe ook altijd gegaan! Vaak is er een lange voorsleep, een onrustige teef en weinig slaap voor haar en mij. Maar niet deze keer. Niet het Wishstone K-nest!
Zonder een kik te geven, zette zij helemaal zelfstandig de eerste 3 pups op de wereld. In de woonkamer, in gezelschap van haar oom Tessel, haar moeder Rosie, roedel-leidster Jazz en haar grote vriendin Cato. Gelukkig hebben we het daarna wel samen voortgezet. De eerst geborenen lagen al met kracht te drinken in de puppie-kamer, terwijl Baguette haar bevalling voortzette.
 

Zo trots als een pauw, met de biggest of smiles:
"Kijk 'ns, dit heb ik allemaal gemaakt!!!"

Zo wens ik het voor al mijn teven, en zo wens ik het voor mezelf; een krachtige perswee of twee, en daar is de vrucht-zak, een prachtig pakketje pup. Een makkelijke geboorte voor de kleintjes; ze zaten niet klem, waren niet benauwd. Krachtig sterk en stevig gingen ze, nog vochtig van het vruchtwater, hun moeders' borst masseren en gulzig de biest drinken.

Tevreden mams, tevreden pups. Pril geluk

Het wonder van leven en de natuur, diens onnavolgbare weg, is voelbaar, eigenlijk tastbaar. Wat een kracht, en hoe prachtig! Ik verlang ernaar, naar dit prille en zo krachtige geluk, wanneer ik weet dat een teef drachtig is. Ik verheug me erop, en wens, wens, wens dat het mooi en goed zal zijn. Want leven en de kracht en kwetsbaarheid ervan, die ken ik.

Ebony and Ivory

Gelukkig en nog steeds erg verrast ging ik naast de werpkist slapen, naast Baguette en haar 5 pups, natuurlijk van haar Louis, haar Grote Liefde. Drie nestjes met dezelfde man...

Al tijgerend door de werpkist is het halve K-nest gestrand op hun 1e dag

En terwijl we een paar uur later bij de werpkist zitten en ik mijn familie per telefoon vertel van onze wonderlijke geweldige nacht, zien we het opeens: het zijn er ZES!...

Socialisatie met poes

...Terwijl ik naast haar sliep, met mijn kussen voor de opening in de werpkist, heeft Baguette haar 6e pup geruisloos en subtiel ter wereld gebracht. Ik ben een hele lichte slaper....

Echo 30e dag van de dracht

Ons Baguette-je had zes stevige pups gemaakt, van 500 gram en iets minder... Geen wonder dat ze eerder bevallen ging. En ze heeft ons goed voor de gek gehouden; we dachten dat het een klein nestje zou worden, mede door de echo beelden. En ze was ook niet zo dik als eerder... Een echt Verrassings-Baguette-tje!

Baguette en haar K-nest, 53e dag van de dracht, 16 maart

Moeder en kinderen maken het uitstekend; de pups zijn sterk en stevig, tevreden en rustig. Ze slapen en drinken en verdoen verder geen energie. Baguette zoogt en zorgt en geniet zichtbaar met haar trotse zonnige smile. Ze eet en slaapt en snurkt en verzamelt op weg naar buiten en naar binnen allerhande knuffels. Die moeten ook de werpkist in. Dat kennen wij van ons pret pakketje, dat was de vorige twee keer ook zo. Ze heeft een groot hart en een grote werpkist, en met socialiseren kun je niet vroeg genoeg beginnen, lijkt deze moeder te denken.

Maar... Dat van die ooievaar is helemaal niet waar...

Stress-loos, intens gelukkig, dankbaar en naast mijn schoenen lopend van trots op mijn Baguette ben ik! Geen nachten waken, geen slaap tekort, geen stressvolle bevalling, geen keizersnede... Ons op het oog frêle meisje heeft het weer geweldig voor elkaar gebokst, en dit keer zelfs half 'flying solo'! Deze derde worp, temidden van haar labrador familieleden en vrienden, deed en kon zij zelfstandig. Vol zelfvertrouwen, terwijl haar moeder, die weer oma werd, stoïcijns door tukte op de bank, naast Baguette's oom Tessel, die mij wat verbouwereerd aankeek, de commotie midden in de nacht niet begrijpend, terwijl roedelleidster Jazz geagiteerd op en neer liep tussen de piepende pups, en Baguette's hartsvriendin Cato, vlakbij haar stond, naast de mand  waarin zij net haar derde pup ter wereld had gebracht. Delicate Rose heet ze, onze Baguette. Delicate she is,  maar ook sterk en evenwichtig! Blaffen? Piepen? Nee hoor, niet nodig; 'zelluv doen'... Omdat ze het kan!

Baguette x Louis 16 januari 2014, 1e dekking

Lieve Louis (Cover My Eyes Walkin' on the Moon), trouwe grote vriend van me, dank je wel, voor weer prachtige babies! Drie zonen en drie dochters:

Wishstone Knight of the Trencher
Wishstone Kindred Spirit
Wishstone Kitchen Aid
Wishstone Kindle a Spark
Wishstone Kiss me Quick
Wishstone Keep Sake de Baguette

Het feest is begonnen... En hoe!!!!