Tuesday, 8 April 2014

Baguette et ses six petits pains


 
Moederskindje

Hier in de warme werpkist groeien de kleine Baguette-tjes met de dag. Lekkere dikke bolletjes zijn het. Hun nageltjes zijn al voor de eerste keer geknipt en Kiss me Quick doet haar naam eer aan want ze had als eerste en enige op de 14e dag twee kleine spleetjes in plaats van stijf dichtgeknepen oogjes zoals de rest.
Gisteravond zag ik ook al een van de pups een paar strompelige stapjes proberen door de werpkist.

Zie je; wij groeien met de dag!

Baguette zoogt zorgt en geniet. Ze sleept nog steeds vele knuffels mee de werpkist in. Die haal ik er dan gedoseerd weer uit, zodat er een beetje ruimte over blijft voor de pups, en vervolgens sleept Baguette de pluche collectie weer een voor een naar binnen. Zo blijven we bezig...


Omdat de werpkist een verwarmde vloer heeft, gaat Baguette er soms even naast liggen, maar het liefste verblijft ze vlakbij haar babies. Ook een gedroogde vis of andere lekkernij wordt meegenomen en tussen haar pups verorberd.


De andere honden zijn erg nieuwsgierig. Vooral Cato staat te popelen tot ze eens mee naar binnen mag in de puppiekamer. Bibi is een goede nummer twee, en Janet kan niet door de hal lopen zonder luid en duidelijk de geur van de puppiekamer in zich op te zuigen. Haar neus glijdt dan langs de drempel.
Maar het is nog even exclusief het alleenrecht van moeder Baguette. Delen en socializen komt straks nog volop aan bod.

 Wat een drukte!

De nachten in de puppiekamer zijn erg gezellig. Lieve geluidjes komen eruit de werpkist, soms een klagelijk gejammer, dan vinden de pups het te warm. Baguette snurkt tevreden en komt mij af en toe een slobber geven over mijn gezicht. Dan gaan we even naar buiten voor een sanitaire stop voor mams.

 Kiss me Quick heeft op de 14e dag als eerste en enige haar 
oogjes een beetje open...

De knuffels die Baguette in de werpkist blijft slepen, dienen momenteel als fitness apparaten; Ze hangen er met hun hoofd of voorpoten op, en strekken hun beentjes uit. Er wordt hard gewerkt aan staan en lopen. Soms, wanneer ze strompelend hun weg door de werpkist zoeken, komen ze toevallig een knuffel tegen, als obstakel op hun weg. Daar kruipen ze onderdoor of omheen, of...ze zakken ter plekke in elkaar op het pluche beest en doen een tukje.


Tukken en sukken...

Ze groeien goed en Baguette heeft nog volop melk. Witte melksnorren hebben de kleintjes na hun zoog partij. Dat drinken is serious bussiness, en een plekje aan de tepel zoeken gaat razend snel. Zodra mammie ligt komen de zwartjes van alle hoeken aangekropen-strompeld-lopen. 

Uitgedronken en aan het uitbuiken

Dan hoor je een tijdje niks anders dan tevreden gesmak en hun gulzig drinken, en Baguette's rustige ademhaling. Totdat de melk opraakt; er ontstaat onrust aan de borst; iedereen wil checken of iemand anders' tepel nog wel melk heeft. Het is een soort stoelen dans alleen dan met tepels. Baguette laat het allemaal relaxed over zich heenkomen.

Baguette is een grondige poetser

Uitbuiken doe je op mammie, of elkaar. Warm hebben ze het dan; de werpkist is lekker warm, maar na de inspanning van drinken en de warme melk in hun buikjes, wordt de temperatuur hen soms teveel. Dat merk je aan een klagelijk tot ronduit boos gekef. Maar als mams je dan schoonpoetst en je in slaap dommelt, vol melk en dichtbij elkaar, dan is het leven zo weer goed!

 Huh? Toch maar een genen test doen...

Inmiddels zijn alle oogjes open, sommige jongens hebben nog een knipoog, maar dat zal niet meer voor lang zijn. Ze horen nog niet, dus ik kan gerust in en uit de puppiekamer lopen zonder ze te wekken. Dat zal ook niet meer lang duren.

 
Lekker snacken tussen de babies

Baguette en ik houden haar kleine zwarte bolletjes nog even lekker warm, aan de moederborst en in de werpkist. Maar binnenkort zetten deze kleintje grote stappen, worden het echt al hondjes. Time flies!

's Nachts wordt er gewoon door gevoed natuurlijk

Ondertussen vermaakt vader Louis zich ook, in bos en hei...