Monday, 5 May 2014

The Chubbies at Fat Camp

In moeders kielzog

Zes weken zijn ze nu, en 6 kg of zwaarder, richting de 7… Ze groeien zo goed, dat ik met de porties ben gaan minderen. Dikke tonnetjes zijn het, die, wanneer ze op hun rug liggen, bijna niet meer overeind kunnen komen. Meet the Chubbies:

Big and Beautiful

Big and Beautiful

Big and Beautiful

Big and Beautiful

Vooral net na een maaltijd, zien ze er koddig uit: dikke bolletjes die zich nog maar moeizaam voorwaarts kunnen bewegen… Het moet niet gekker worden.
De zes van Baguette zijn Hollands Glorie ten top!

Dat bedoel ik: Chubby

Easy does it


Relaxen kunnen ze!

Dus… Ze zijn sinds afgelopen vrijdag op Fat Camp. Je weet wel, die vakanties voor kinderen met overgewicht, waar ze in de zomervakanties worden afgetraind en afgeslankt.
Ze krijgen geen 4 maaltijden meer, maar 3. En daar waren ze het de eerste dag, afgelopen vrijdag, beslist niet mee eens. Dit zijn wel de makkelijkste, relaxte en zoetste pups ooit: op het terras voor de eerste keer; OK. In de bench voor de eerste nacht; No problem, geen kik gaven ze.

Nog een groepstukje

Maar… Sla een maaltijd over en ze komen in verzet en georganiseerd protest! Een echt opstootje was het, in de ren. Half 12 betekent ons Dejeuner! NU! Wat begon als wat gemopper, groeide uit tot boos verontwaardigd fel gekef toen er nog altijd niets werd geserveerd een half uur later. Ze hebben dus toch wel pit en grenzen, deze zes lieverdjes! Gelukkig wel!

Alweer hond in de pot...

Inmiddels hebben ze zich bij de mindering van hun geliefde Carnibest neergelegd. En sinds dit weekend vertoeven ze ook gedeeltelijk in de grote ren, waar meer bewegingsruimte is. Niet dat die nou overmatig benut wordt. Lekker een beetje graven in het zand en dan zelf tevreden in de zelf gemaakte kuil neerstrijken, dat is heerlijk. Of rollen door het gras. Of lekker samen slapen op de vlonder. Vooral niet teveel pupievet verbranden…

De chubbies houden siesta

Met Bisou en LouLou spelen, of met z’n allen tante Bibi beklimmen, die op haar rug ligt met haar vier poten de lucht in. Achter oom Tessel is terug van zijn logeer partij en inmiddels suiker oom van het stel. Een paar jaar geleden moest Tessel nog niet zoveel van pups hebben, maar nu, bijna 10 jaar oud en gecastreerd, ligt ook hij met zijn grote lijf onderste boven te spelen met het nageslacht.


Judo at Fat Camp: De zwaargewichten

En natuurlijk wordt er ook nog lekker een slokje melk gesnoept bij mams, die nu lichter is dan haar zes pups samen… Baguette poetst haar kinderen nog steeds, en gaat van tijd tot tijd even na of iedereen aanwezig is; van de ene naar de andere pup gaat ze, snuffelend met onderzoekende blik. Ze speelt ook veel met ze en voelt zich duidelijk de koning te rijk met haar zes kleine tien tonnertjes. Het liefste ligt ze tussen ze in, spelend of slapend. Ze mogen in haar oren bijten, aan haar wangen hangen, ze mogen alles! En Baguette geniet minstens zo van de interactie als haar dikkertjes. Het is een mooi contrast: witte en zeer slanke mams (ondanks de grote hoeveelheden voedsel die ze dagelijks tot zich neemt, maar ze voedt nog steeds en alles gaat naar de 'babies') temidden van haar git zwarte en zeer goed doorvoede pups...

Dolle pret met (en voor) moeder Baguette

Zorgzaam mamaatje

Samen ontdekken ze de wereld

De zon schijnt, de merels zingen. Fat Camp is zo slecht nog niet. Het is hier eerder La Vie en Rose, zelfs met een maaltijd minder…
Behalve eetverslaafd, zijn het ook zeer propere pups. Wanneer ze moeten poepen, slaken ze alarm terwijl ze naarstig heen en weer lopen achter het hek van de ren. Ze willen eruit! Ze willen hun kampement schoonhouden. Met de sociale hygiene is het dus goed gesteld.

De chubbies op rantsoen

Morgen komt de dierenarts de pups onderzoeken en hun eerste enting geven. Ze is hier stevige pups gewend, ze heeft zelf een grote broer van deze kleintjes (een broer van Plato, uit het eerste nest van Baguette en Louis), maar deze kleintjes spannen de kroon: zo zwaar waren ze met zes weken nog niet eerder. 

Snuffel stage