Tuesday, 14 October 2014

Op Onderzoek en Avontuur

Skip en Bootsz

Komend weekend zijn de pups van Bibi 8 weken oud. Dat betekent dat ze uit gaan vliegen, verhuizen naar hun nieuwe thuizen en hun nieuwe families. Tijd om grenzen te verleggen, de horizon te verbreden, te socialiseren buiten ons eigen terrein. En om een beetje bij beetje individueel afscheid te gaan nemen.

lopen aan de riem

Per twee nemen we de pups mee voor een auto ritje en wat winkels, veel mensen met verhalen over hun eigen honden, kinderen op fietsjes en in buggy's, oude mensen met rollators, stoere jongens, cassieres, een donkerbruin cafe, een terrasje, drukke autowegen en natuurlijk onze lievelingen dierenwinkel vol heerlijkheden en spannende geurtjes...
Wat een goudmijn aan indrukken!

Skip = Stoer!!!

Ze kijken weinig op van het meeste dat ze tegen komen. Alles is leuk en eigenlijk ' heel gewoon'.
Op het terrasje is Skip zelfs zo relaxed dat we hem alvast de beginselen van Bibi's kunstje hebben kunnen bijbrengen...

Lekker knuffelen met Skip

Skip stapt in de voetsporen van zijn mams...

Opi vond de auto op de heenweg nog niet helemaal kosher, maar terug naar huis was al geen probleem meer. Grappige Bonny maakte af en toe een soort van koprolletje wanneer we met haar aan de riem op de stoep liepen. Haar manier om te proberen van dat rare halsbandje en de riem los te komen. Toch allemaal heel erg veel nieuwe indrukken!


Skip & Bootsz eerste keer in de kroeg (half 12 's morgens, met een espresso)

Maar in de supermarkt en sportwinkel, turkse markt en dierenwinkel gedragen ze zich allemaal voorbeeldig. In het karretje van Albert Heijn zitten de pups in elk een doos of samen in een grote, en hoewel het de eerste keer is voor elk van hen, geven ze geen krimp!

 Bako en Loeka verkennen de winkel

Het ge-aai en geknuffel van wild vreemden laten ze gelaten over zich heenkomen, alsof ze met 7 weken al begrijpen dat dat het lot is van elke (labrador)pup: Gewoon over je heen laten komen...

 Shop till you drop!

Geen een heeft er gepoept of geplast waar het eigenlijk niet kon; al had ik natuurlijk van alles bij me voor als het toch gebeuren zou. Keurig gaf Bonny in de dierenwinkel aan dat ze hoge nood had, piepend dribbelde ze aan de lijn naar het gras en deed ze wat ze moest doen. 

 Bako en Loeka in de Albert Heijn, ieder in een doosje...

Bako plaste precies op tijd, voor we koffie gingen drinken, op straat en de rest deed pas weer iets toen we ons hek achter ons dicht gedaan hadden. Droompups!

Appeltjes zijn in de bonus!

Hoewel ze hun avonturen fantastisch doorstaan, en je haast zeggen zou dat het ze niet zoveel deed, hakken alle indrukken er wel in. Diep zelfs! De heenweg wordt er geïnteresseerd uit het auto raampje gekeken, en door een enkeling zelfs gepiept, maar de terugweg zijn ze stil, oogjes zakken steeds verder dicht, gesnurk laat zich horen...

 Terug naar huis, vol indrukken

Stoere, dappere pups zijn het, en nog heel erg baby. Echte kinderen van hun moeder Bibi; die was als pup, en is nog steeds, erg stoer. Maar tegelijkertijd roert wat zij meemaakt haar innerlijk diep. 

Bako en Loeka bij thuiskomst; moe en voldaan...

Bij thuiskomst, na een plas op eigen grond (dat plast toch het aller aller lekkerste!), worden de twee wereld reizigers meteen zorgvuldig en uitbundig begroet door hun mams; snuffel snuffel, lik, slobber. Wat fijn dat jullie er weer zijn! Kom maar mee, dichtbij mij. Moeder liefde, moeder zorg.

 Bonny kijkt achterom als we van huis gaan

De avonturiers vallen thuis steevast in een diepe slaap, dat een broertje of zusje over ze heen loopt of boven op ze neerploft, maakt niks uit. Het is goed dromen op vertrouwde grond, met moeder en haar liefde tastbaar dichtbij, en alle broertjes en zusjes.

Bonny en Opi shoppen hun eerste schoentjes...

Morgen en overmorgen zijn de andere 4 van Bieb en Seven aan de beurt. Het is goed voor iedereen; moeder en kids en onszelf. Bieb moet langzaam wat afstand nemen van haar koters, de pups doen heel veel positieve indrukken op, en wij hebben weer een op een contact met deze schatten van pups, die we nu bijna 8 weken in ons midden hebben en weer moeten laten gaan.

Opi op weg naar huis; vol belevenissen en verzadigd

Ze zijn er bijna klaar voor; wij allemaal zijn er bijna klaar voor. Dit avontuur is bijna weer ten einde. Een mooi avontuur was en is het. En de pups staan aan de drempel van weer een nieuwe fase, een nieuw avontuur; hun leven buiten Wishstone.