Saturday, 11 October 2014

Buitenpret


Eruit voor een frisse snuit

Het mooie herfstweer nodigde uit om naar buiten te gaan. Een hele nieuwe wereld openbaart zich.
De pups verkennen het terras en zijn een dubbel blind onderzoek begonnen naar alle mogelijke blaadjes. Groene blaadjes, dorre blaadjes. Blaadjes zijn een hit voor deze koters. 

Jong en dartel

Groen blaadje, dor blaadje, allemaal leuk!

Met het dwarrelende blad maken Bieb's zwartjes pirouettes of ze rennen er achter na, buitelen over elkaar heen. Maar zo'n mooi rennend zwart staartje van de pup voor je, is ook wel erg leuk, en zo zijn ze weer afgeleid. Dan wordt daarop verder gejaagd.

Snuffel

Even plan de campagne maken

Er is ook zoveel te zien buiten.  Een briesje langs je snuit, het blad en de takjes, de tractoren van de boer hier naast ons die luid ronken, de roedel die blaft, snuffelt, meespeelt of juist brommend het hazenpad kiest. 

Knuffelen met oom Plato

Met tante Baguette

Ff poetsen...

Spelenderwijs leren met Baguette

De ruimte buiten nodigt ook extra uit op bezoek voor de pups van vrienden en familie (onze roedel, wel te verstaan). Tante Baguette is zelf moeder in hart en nieren, ook voor haar neefjes en nichtjes. Ze poetst, moedert, voedt op, speelt en stoeit met ze. En van Bieb mag dat. Dat is bijzonder want Bibi deelt haar kleintjes nog steeds maar met weinigen van de roedel. Het betreft hier een waar privilege.

"Who; me??"

Het is, steeds weer, zo mooi om te zien hoe de pups elke keer vrijer worden buiten. De eerste keer op het terras, bleven ze bij elkaar in de buurt, niet bang, wel voorzichtig. Daarna waaiert de groep elke keer meer uit. 

Wijsneus

Ze denkt er het hare van

Alles wordt onderzocht en verkend, elk hoekje, en ze stappen van de tegels het zand in bij de struiken en het gras en ze gaan snuffelen met hun snuitjes in het hek van de ren waar ze door jong en oud besnuffeld worden.

ff stretchen...

Moe word je er wel van...

Hun zelfvertrouwen groeit snel. Gelukkig komen ze allemaal opgewekt van overal aandraven wanneer ik ga zingen. Zo hebben we het clubje dan weer snel bij elkaar. Dan weer naar binnen lekker tukken op olifant, onder het IKEA-krukje of in de mand. en het aller aller liefste nog boven op elkaar. Onder het tevreden toeziend oog van hun aller liefste mams.

Even alles vertellen...