Tuesday, 30 September 2014

L O V E met een grote L

Girlsz only

Vijf weken oud en echte hondjes. Babies en bikkels en alles daar tussen in. Ze slapen en soezen en geeuwen en snurken. Ze dromen, blaffen, happen in elkaars staarten en slapen op elkaar alsof de ander een kussen is.

First born

Ze drinken smakkend melk bij mams en verdringen elkaar om de bakken met vlees. Serene stilte heerst er dan even; alleen hun smakken en gesmikkeld weerklinkt. Bieb zoogt en zorgt en likt en poetst en kijkt of alles goed gaat.

Laughing Boy yawning

Bezoek besnuffelt ze uitvoerig, met zwiepende staart, en onuitputtelijk vertoont ze haar kunsten: snackjes op haar voorpoten en boven op haar snuit, geduldig wachtend en heel stil wacht ze op mijn teken. En dan: knabbel hap hap. Ze is trots op haar babies en laat tevreden haar kroost zien aan groot en klein. Zolang het maar geen laabjes van de roedel zijn!

Background information

Nee, haar pups zijn nog helemaal van haar alleen, nou ja, zus Baguette mag wel even met ze spelen, maar dat is bij hoge uitzondering...

Sleeping like a Baby

Bieb ligt nog onafgebroken tussen haar babies, of net aan de andere kant van het hekje, maar dan wel vlakbij. De werpkist zijn de koters ontgroeid; het kampement is nu opgeslagen in de hal en een deel van de puppiekamer. Maar het zijn nog steeds haar exclusieve schatten, die ze met de andere vrienden en familie met staart en vacht niet wil delen.

Baby's got the Blues

En dat is haar goed recht! Zij heeft ze gemaakt, deze beauties, en ze mag er nog even helemaal alleen volop van genieten! De kleintjes hebben steeds meer praatjes; er wordt vooral 's morgens vroeg hartstochtelijk gekeft: eten, eten!!!! NU!

L O V E

Niet dat hun buikjes helemaal leeg zijn, want Bibi voedt haar babies nog met grote regelmaat. Haar tepels zitten onder de kleine wondjes van de tandjes en (weliswaar geknipte) nageltjes van haar kleintjes. Verwende aapjes zijn het!

Just sippin'

Geduldig zit, ligt of staat ze tussen haar kleintjes. Zelf moet ze flink bij eten om op gewicht en kracht te blijven. Grote kanjer.

Getting to know each other

Nu ze uit de werpkist zijn, leren ze weer van alles opnieuw kennen; de stofzuiger bijvoorbeeld. Hoog en droog in de werpkist, deed dat lawaaiige gevaarte hen niet veel, ook niet toen ze al goed konden horen. Maar nu die stofzuiger voet over de vloer hun kant uitkomt, met al het lawaai; brrrr! Ze kruipen allemaal in een hoekje bij elkaar!

Dreamer

Dan zet ik de stofzuiger uit, leg het voetstuk op de grond, zing en praat met het zwarte volkje van Bieb. Voorzichtig, schuchter en  soms wantrouwend, komen ze een voor een naar dat boze stofzuigerbeest toe. Snuffel, schuifel, duw met een pootje... Dappere kanjers zijn het!

Sniffin' around

De trekker met dweil is ook niet kosher, al maakt die dan geen kabaal. Maar dat heen en weer gehaal roept van alles op bij de kleintjes. Ze springen op de dweil, blaffen of zijn er door gebiologeerd. Heel enerverend, al die huishoudelijke routines!

Vette pret met Tante Baguette

Dan is er nog het nageltjes knippen, wegen en ontwormen... Indruk op indruk. En vooral heel veel knuffelen met ons en met mams en... sinds kort ook met tante Baguette. Baguette had van maart tot mei haar derde nestje. Een doorgewinterde moeder in hart en nieren. Speels en liefdevol en een beetje gek; dat is Baguette. Voor klein en groot dus vette pret! 

Behind bars...

Bague is zo lief en leuk met de kleintjes en ze is een perfecte stand in mams. Ze mag bij de pups wanneer Bibi even een rondje door de tuin doet. Dan heeft Baguette alle ruimte en Bieb geen stress. De pups genieten en leren. Ze ruikt anders, ze doet anders, ze is anders. En toch ook zo hetzelfde. Wel gek dat er uit haar tepels geen melk komt...

Bibi is watching

Bibi is een fantastische mams, en wat geniet ze van haar volkje. Eigenlijk heeft ze niks nodig; ze is de koning te rijk, zo trots als een pauw en helemaal zen, met haar Biebjes.