Monday, 1 September 2014

Bibi's Babes

1 september, 1 week oud

Bieb zorgt al een week onafgebroken voor haar babies. Tussendoor moest er flink gegraven worden (om sporen te wissen, ze verloor natuurlijk nog bloed na de bevalling) en vandaag was ze erg waaks. Er hoefde maar een hond te blaffen buiten en Bieb stond op hoge poten voor haar werpkist met babies...

Strak in het gareel, aan moeders' borst

Maar verder zoogt ze onafgebroken, day and night, night and day. En soms is echt niet duidelijk wie er meer van geniet; Bieb of haar babes. Of wie er harder voor moet werken; Bieb of haar babes. De kleintjes zijn gretig en gulzig en maken veel geluid bij het drinken, ondertussen wild bewegend met hun voorpootjes om mam's melkklieren te stimuleren. Bieb weet dat het goed is en geniet. Zij is moeder met een grote M.

Hard weken is het

Dat zogen gaat 24/7 door en Bieb neemt het ervan; wakend op haar zij, slapend op haar rug. Maakt niet uit; de klok rond werkend genietend. En zo is het ook voor haar babies!

Belly up!

De kleine Bibedotjes groeien gestaag en worden met de dag sterker. Als mams even uit de werpkist is (en dat is echt maar even en zelden...), wordt er klagelijk gejammerd door haar acht kleintjes. Verwend zijn ze. En zo hoort het. En ondertussen verwen ik mijn Bieb. Want wat een kanjer is ze. En zoo gelukkig! En trots en totaal ingenomen met haar nieuwe set van acht.

Mommy's special boy

Er mag niemand van de roedel door de hal lopen (die grenst aan de puppie kamer, met een deur ertussen. Dan blaft en bromt ze. Onze andere moeders snuffelen genietend aan die deur; zij kennen die geur... Babies... Cato, Baguette, Janet en Rosie. Al is Rosie, oma van het L-nest, maar matig geinteresseerd. Rosie is een geemancipeerde oma. Heel anders dan haar toegewijde dochter Bieb!

We are survivors, we're gonna make it!

Samen met Bieb zijn wij zo trots als een pauw en zo verliefd als het maar kan op haar  L-nest met Seven (Ridgebourne Play it Again)

Wishstone Life Saver (reu)
Wishstone Lucky Dip (reu)
Wishstone Leap in the Dark (reu)
Wishstone Lust for Life (reu)
Wishstone Laughing Boy (reu)
Wishstone Love Potion (teef)
Wishstoner Lickety Split (teef)
Wishstone Lanterne Rouge (teef)

Dat waren twee vruchtbare dagen eind juni onder de kersen boom in Duitsland, bij vader Seven thuis...

 Vader van het L-nest
Ridgebourne Play it Again