Monday, 8 June 2015

Keten met Keet


Keetje (Wishstone Ne me Quitte pas)

Het is zo lang geleden en er is zoveel gebeurd, dat ik gewoon maar ergens begin. En wat is er een mooier begin dan onze jongste roedelgenoot. Dochter van LouLou en Sailor, geboren op 1 maart. Haar broers en zusjes zijn inmiddels al lang uitgevlogen naar alle windrichtingen, en Keetje is al helemaal opgenomen in de roedel.


Daar zorgt ze zelf ook voor. Keet zet een keel op als ze vindt dat ze uit haar rennetje verlost moet worden, om mee te keten met de rest van de roedel. Keetje gaat het liefste pontificaal ergens bovenop liggen; het deksel van haar zwembad, een tegel die verdwaald op het terras ligt, een omgekeerd kratje in haar puppie ren... Als een standbeeld ligt of zit ze dan, alsof het heel gewoon is dat zij juist op een voetstuk gaat liggen, terwijl de rest gewoon op het terras neerploft.

 
 Keetje en mamaLouLou

Ze is nog steeds de oogappel van haar moeder LouLou, die haar andere kinderen een voor een heeft moeten uitzwaaien, maar dit meisje vlakbij zich houdt. Ze slapen vaak in elkaar verstrengeld, en LouLou wast haar grote dochter ook nog dagelijks, al kan die dat inmiddels heel goed zelf. Van mama kan je verder natuurlijk alles afpakken, net als van de rest van de roedel, daar ben je jonge pup voor. en spelen is leren, stoeien ook, dus soms klinkt er vervaarlijk gegrom en geblaf uit de hal wanneer LouLou daar met Keetje bivakeert.

Keetje en LouLou

 Moeder en dochter aan de wandel

Keetje is dol op water. Minstens twee keer per dag neemt ze een bad in haar zwembad, en vaak ook nog in haar waterbak, of ze doucht onder de sproeier. Wie bezig is met de tuinslag, krijgt ook altijd snel gezelschap van Keetje. Of de straal nou dik en hard of zacht is, het maakt haar niet uit. Allemaal goed. Als ze maar nat wordt. Keetje's waterdans

Hoewel het allemaal laabs zijn, en ze op twee na ook dol zijn op zwemmen, is niemand anders hier gecharmeerd van de tuinslang of sproeier. Maar Keet keet uitgelaten in haar eentje, terwijl de rest van een afstand niet begrijpend toekijkt en elk spatje probeert te ontlopen. Zij maakt haar eigen feestje, zoals alleen een jonge pup dat kan. Met koddige sprongen en veel poeha.
Ze vist speelgoed op uit haar zwembadje, koppie helemaal onder water.
Dat wordt nog wat, wanneer ze zometeen mag zwemmen in het kanaal en meertjes hier in de buurt. Even nog de enting laten inwerken en dan gaat Keetje op voor A, B en C!

 Oma Caat en kleindochter Keet