Sunday, 27 March 2016

Bibi's P-nest

Bibi's derde bevalling

Bibi is bevallen! Acht prachtige pups heeft zij weer op de wereld gezet. Het was een lange, intensieve bevalling en Bibi deed het van het begin tot het einde geweldig. Ze is zo stoer, gaat zo door haar pijn heen, is zo vol vertrouwen. Vertrouwen in zichzelf, in ons, en in de bevalling. Wat een kracht!

Vlak voorde eerste geboren werd: even een moment voor zichzelf

De voorweeen duurde 15 uur, uren waarin wij 's nachts nog iets sliepen, en zij ook wel een klein beetje, maar haar lijfje werkte zo hard. Ze was rustig, lag strak tegen me aan en liet het over zich heenkomen.

Het nest groeit en de weeen blijven komen...

Het was haar derde bevalling en ze wist duidelijk wat er te gebeuren stond. Ze begon weer op de bank in de puppiekamer, zoals de vorige twee keren; daar wierp zij eerder al haar puppen. Maar dit keer bleef het bij de eerste, een teefje. Toen we haar in de werpkist legden nadat Bieb haar had schoongelikt en de navelstreng had doorgebeten en de eerste melkgift gegeven had, kroop Bibi bij haar. Deze derde bevalling was Bibi "werpkist-proof"!!!

Poetsen, liefkozen, verzorgen

Bieb had heel wat werk met bijna elke pup; er moest telkens een volksverhuizing plaatsvinden binnen in haar... We zagen de pups verschuiven in haar ernorme buik. Ze perste en rustte en deed het zo goed. En ze kwamen er allemaal uit!


Met haar buik zooo vol graaft Bieb haar hol


Van tevoren was er natuurlijk hard gewerkt aan een hol; dat pakt onze grote Bieb grondig aan! Die werpkist binnen is leuk en aardig, en de bank ook, maar de natuur roept en Bibi luistert!


Bieb in vol ornaat, 6 maart 2016, 1 dag voor de bevalling... Wat was ze dik! Die Bieb, die kun je wel om een boodschap sturen naar Frankrijk... Vol met babies komt zij terug! En gelukkig maar!!! De eerste nacht in het hotel hebben we terecht betaalt voor 1 hond, maar die tweede nacht hadden we al wat pups undercover in de maak erbij...

Big and Beautiful: Bibi 6 weken zwanger

Ligt lekker op die dikke buik hoor! (8 weken)

Iedereen werd gepoetst en gezoogd en ook al had Bibi al weer weeen, ze bleef gewoon zogen, likken, snuffelen aan haar al geboren babies. En de kleintjes hielpen op hun beurt ijverig mee om hun broertjes en zusjes op de wereld te zetten. Want door melk te drinken, stimuleren de al geboren pups de natuurlijke occiticine, een stofje dat de weeen versterkt. Allemaal waren ze direct gretige drinkers, heerlijk!

Mommy's little big helpers

Zo deden moeder en de al geboren pups hun best om de nog ongeboren pups naar buiten te krijgen. Bibi deed tussen de weeen in wat hazenslaapjes, dronk wat karnemelk en liet zich knuffelen. Het was een lange zit, maar uiteindelijk lag daar naast de zeer vermoeide moeder een heel levendig nest van 8 pups. Zes reutjes en twee teefjes.

Happy, hot and exhausted...

De werpkist is warm, zowel de vloer is verwarmd, als de lamp die erboven hangt. Heerlijk voor de pas geboren pups, maar wel erg zwaar voor een moeder die net uren en uren heeel hard heeft moeten werken... Daarom zorgen wij dan voor een koude hoofddoek, als verkoeling. Bieb was dankbaar, dankbaar voor haar babies, haar snacks en koude karnemelk, haar natte hoofddoek, onze liefde.

(Bijna) een dag oud, 8 maart

En wij waren en zijn zo dankbaar... Ze heeft het weer zo ontzettend goed gedaan, die Bieb van ons. Ruim twee maanden geleden ging ik met haar op reis naar Frankrijk. Een enorme leuke ervaring, en nu liggen de vruchten van dat bezoek hier in onze werpkist, samen met hun trotse liefdevolle moeder.

Papa Chili (Hot Chili Peppers de la Legende de la Loutre)

De kleintjes zijn al enorm gegroeid en ze lopen, horen, zien en beginnen sinds twee dagen zelfs te spelen. Er wordt geblaft in de werpkist, en zo klein als ze zijn gaan ze door hun voorpootjes, om hun broers en zusjes uit te dagen. Kleine sterke knapperds zijn het!

Lieve, mooie, oplettende, Chili

Zo kan het gaan. Zo mooi en goed. En zo is het gegaan... Dat geeft zoveel dankbaarheid en geluk, en naar onze Bibelot uit ook zoveel trots. Kanjer dat je er bent, lief groot beest, in mijn handen geboren op de bank in onze woonkamer. En nu een zo ervaren en rustige, zelfverzekerde moeder. Eeen moeder die je niets hoeft te vertellen, die het allemaal zelf weet en kan. En die geniet van het samen delen van al dit moois, dit geluk; haar bebies.

Hot Chili Peppers in de franse sneeuw

Prachtig. Merci, Sabine, et surtout Chichi, mon ami!!! Merci pour ces bebes si beaux, mignons et sains!

Stoere papa is een knuffelbeer die nog graag in het roze puppie mandje slaapt, thuis in Frankrijk...