Sunday, 6 March 2016

Kilometers voor Miles


Miles (Richbourne Star of Night)

Bisou was vijf weken geleden hoog loops, en ze heeft de 'dekbare leeftijd', dus we hebben een lieve gezonde mooie man voor haar uitgezocht. Het was een stukje rijden, maar wat kilometers mogen niet de beperkende factor zijn, vinden wij. En Miles is het meer dan waard!

Miles thuis met zijn vriend en roedel-genoot Seven (vader van ons L-nest)

Het waren twee perfecte dekkingen en Bisou deed het geweldig. Toen begon het wachten... Ze was meteen al extra hongerig. En ze ging vrijwel direct na de dekkingen steevast in onze hal in het mandje liggen 'broeden'. Daar ligt ze anders nooit, ze ligt altijd vlak bij ons. Ze zocht vanaf dag 1 rust, want broeden is natuurlijk ook een heel serieuze en ingrijpende bezigheid!


 Onze Pelikaan broedt in de puppiekamer (5 weken zwanger)


Met 4 weken deden we een echo en ja; onze Bisou draagt pups! Inmiddels heeft ze ook de bank in de puppiekamer ontdekt als 'nestje'. Daar broedt ze nu ook ijverig. Bibi, die bijna 4 weken voor is op Bisou, ligt voor haar op de grond te slapen. De zwangeren bezetten de puppiekamer, en zo is het bedoeld.

Bisou met zusje LouLou op de achtergrond, nov 2015

Bisou is een dochter van onze Cato. Cato is een Fogel Hlara labrador. Een pracht exemplaar van binnen en van buiten, gefokt door Pieta van Dee, wiens meisjesnaam 'Vogelaar 'is. En het zit kennelijk in de naam, want zowel Cato als haar dochters LouLou en Bisou en zelfs ook kleindochter Keetje gaan hier altijd achter vogels aan. Bij Bisou geldt bovendien dat we altijd al vinden dat ze iets van een Pelikaan heeft. Daarom is haar bijnaam ook 'de Pelikaan'. Ze kent die en ze reageert er ook op. Bisou is een bijzondere vogel! En nu broedt zij dus op haar kuikens...

Babietjes maken...

Ze neemt haar taak heel serieus, aan haar snoetje te zien, en ze heeft ook nergens anders tijd voor. Nou ja, behalve voor eten en knuffelen dan... Maar 's avonds ligt ze al vijf weken niet meer in 'haar' stoel naast de houtkachel, bij ons. Bisou is bezig en daarbij kan ze de roedel noch ons niet gebruiken.


Miles 

Binnenkort hebben we twee moeders in ons midden; Bibi als ervaren moeder, voor de derde keer met pups, en over een dikke maand een helemaal nieuwe moeder. Bisou krijgt een buikje, en Bibi is enorm. Twee grote kanjers. Bibi met franse pups van Chili en Bisou met engelse pups van Miles die in Duitsland woont. Een multi cultureel gezelschap wordt het hier bij Wishstone...
We hebben er heel veel zin in!

Bisou's andere grote liefde: haar knuffel-vriend Hond

Echo van Bisou, 23 februari 2016. 

Miles, vader van Bisou's pups, het 'in de maak zijnde' Wishstone Q-nest