Sunday, 17 July 2016

Haa-Twee-Oo (H2O)


Bootsz, rots in de branding!

Zomer. Dat staat in principe voor zon, warmte en waterpret hier bij ons. Veel uren in de tuin, lome slaapjes op de warme terras tegels of in zorgvuldig zelf gegraven kuilen voor extra koelte. 
Niet deze zomer. So far. Maar waterpret hebben we evengoed. In het kanaal, in de zwemplassen hier in de buurt, in de watertobbes in de tuin, in een fluisterbootje en in zee.

Schuitje varen

Een beetje regen, ach, daar laat een labrador zich niet door uit het veld slaan. En hun tomeloze enthousiasme werkt aanstekelijk, zelfs als alles steeds onder de modder zit en ik snak naar een hitte golf.


Keetje en Bootsz 

Bibi was zo gelukkig toen ze eindelijk weer een duik mocht nemen in het kanaal! Zolang ze zwanger was en toen ze zoogde kon dat niet, en toen dat voorbij was, zwom ze haar lijfje snel weer strak! 


Strandjuttertjes

Bisou is van nature niet zo’n zwemmer. Ze houdt liever een poot en desnoods een teen aan de grond, al wil ze wel graag meedoen met de bedrijvigheid van de rest. Maar met haar voetjes aan de vloer voelt ze zich duidelijk meer senang. 

Bootszie is foetsie

Toch waagde Bisou wel wat rondjes in de Noordzee; een stuk minder abrupt, die bodem, dan in ons kanaal. En de golven vond ze heerlijk. Dat er aan haar borst zo kort geleden nog negen grote gulzige babies hingen, is weer niet meer te zien..

De zusjes Bootsz (li) en Sophie

Bootsz trotseerde de branding stoer, terwijl kleine zus Sophie haar vanaf het strand gadesloeg. Bootsz zwemt, plonst, apporteert en is haantje de voorste, een bezig bijtje dat naderhand voldaan en hijgend, onder het zand, nagenietend bijtankt. Watersport is laabjessport!


Pernod in zijn element

En de mannen, die hebben geen branding nodig, geen zee; die maken hun eigen metershoge golven in elke plas en het kanaal. Onze watergoden! Tessel weet dat hij met zijn 12 jaren niet meer de snelste is, maar de drive is er en zolang er geen kapers op de kust zijn, gaat hij voor de dummie, de bal, welk apport dan ook. 


... en nog eens

Pernod is meer van "the joy is in the journey"; hij gaat vol gas achter de dummie aan, maar het deert hem niks als hij 'm niet als eerste heeft. Hij vindt het geheel gewoon een feestje, is opgewekt, gedreven en alleen maar vriendelijk en gezellig. Een hele goede naast Tessel dus!De vele kanten van Keetje

De watertobbes thuis zijn ook zeer geliefd. Vooral Pernod en Keetje nemen dagelijks meerdere baden, ook bij regen en lage temperaturen, daarbij zichzelf geheel onder dompelend, wat vooral voor Pernod toch een prestatie mag heten, gezien de grote van zijn lijf en de beperkte maat van de tobbe. Sophie poedelt ook graag.

Opa en kleindochter: staartjes dezelfde kant op

De enige die niet mee kan doen aan de zwem- en duik feestjes en waterbalettendeze zomer, is LouLou. Want LouLou is babies aan het maken. 

LouLou en co

De zomer is nog jong. Het begon veel belovend half mei. En wie weet brengt augustus nog de zon waar ik zo naar uiktkijk. En voor hoogzwangere LouLou is het juist wel prettig dat het niet te warm is nu. Met haar dikke lijf en prachtig volle vacht, is deze temperatuur en regelmatige neerslag best heerlijk. En dat is ook wat waard!

Voor hen is het altijd terrasjes weer! ( Bibi en Sophie)


Ondertussen dutten de pensionada's en sloompjes in de woonkamer rustig door...