Friday, 12 August 2016

Eerste Picknick


Vandaag, regenachtig buiten, maar lekker warm en droog binnen, zijn de pups samen met LouLou voor het eerst op een uitstapje uit de werpkist geweest. Vandaag is hun 3 weken verjaardag en dat is een feestje waard!
Het was nog geen groot uitstapje, natuurlijk. Alles stap voor stap, voor de werpkist op een kleed.


De eerste slobber van het aller eerste papje


LouLou heeft nog volop melk, maar de kleintjes mogen daarnaast nu een papje. Heerlijke geitenmelk-vleespap. Niet te versmaden, en LouLou weet dat. Ze heeft het immers zelf ook gegeten als pupje in 2012. En ze heeft ruim een jaar geleden de restjes die haar eerste nestje pups overlieten, mogen opslobberen.

Lekker spul zeg

Maar hoe erg graag een labrador ook van eten houdt, een moeder houdt zich in; puppies eerst... Daar zat ze, aan de zijlijn van het rode picknick kleed. Van spanning en trek een beetje hijgend en watertandend. Maar ze zat daar en keek toe en ze had geen commando nodig om te blijven.

Geen tijd voor conversatie!

Het was anders wel een stressvol schouwspel voor LouLou, want haar zeven dikke dwergjes vielen massaal aan zodra ze een slobbertje geproefd hadden. Zou er wel wat overblijven?...  (Maar ik verbeeld me dat ze vooral vol trots keek naar hoe haar kleintjes deze eerste maaltijd uit een bord zo vakkundig soldaat maakten).


Voor het eerst met z'n allen rond een schaal ipv op een rijtje aan de borst


Dat zag er niet goed uit voor mams; de pap slonk snel en de pups verdrongen zich om de schaal...
Naast elkaar, over- en onder elkaar gaven ze het de volle 100%. Echte laabjes zijn het, dat staat vast.

Stilletjes samen smikkelen

De kleintjes staan en lopen, maar een beetje wankel is het nog wel. En die dikke buikjes vol pap maakten het voortbewegen nog wat wiebeliger.

Labrador pup of hangbuik zwijntje...

Sommigen gingen gewoon maar liggen. Hun dikke buikjes als kussentjes, hun bekjes nog onder de pap. En dat is het moment waarop de mams haar grande entree mag maken; om de restjes pap op te likken uit de schaal en van het kleed en natuurlijk van de smoeltjes van haar kleintjes.

Lieve MamaLou

LouLou gaat vakkundig en zorgvuldig te werk, de schaal kan weer de kast in en het kleedje is ook weer onberispelijk, de pups weer schoon. De meesten van haar kleine zwartjes zijn al in dromenland. Zachtjes leggen we de ronde dwergjes terug in de werpkist, waar ze kunnen bijkomen van deze grootse belevenis, dit avontuur.

Elk druppeltje pap wordt opgelikt

Ja, er is zelfs nog meer dan moedermelk, en straks komt er nog weer meer! The party has just begun. Op nog heel veel eet feestjes voor deze zeven, hun leven lang!

Uitbuiken