Wednesday, 12 October 2016

Playtime!


Het spelen begint

Precies vier weken zijn ze nu en de kleine Baguette-tjes beginnen voorzichtig te spelen met elkaar. Dat betekent vooral zachtjes in elkaars bek happen, een oortje sabbelen en geluidjes maken als  bewuste communicatie met elkaar.

You are my favorite pillow...

Ze zoeken nu ook veel directer contact met ons. Ze maken nu echt oog contact, ze komen naar ons toe gelopen, blaffen, gillen, brommen en ons gezicht 'pakken' met hun bekjes, zoals ze ook elkaar pakken. Hun tandjes zijn ook doorgekomen dus face to face knuffelen is niet meer zonder gevaar...

 Sweet dreamszzz

Nu ze kunnen lopen, horen en zien, wordt echt gedrag zichtbaar. Ze zijn zo lief en grappig! Ze banen zich een weg door de werpkist die vol licht met obstakels die hun moeder onvermoeibaar inbrengt. Ze lopen, ze klimmen, ze rollen om. Echte behendige berggeiten worden het weer, deze kleine zwarte stokbroodjes.

Kiekeboe!

Twee aan twee

Baguette moedert nog steeds zonder zorgen en met volle overgave. Maar de eerste fase is duidelijk afgesloten; haar kinderen kunnen nu ook wel eventjes (een kwartiertje, max...) alleen zijn. Ze neemt nu ook weer wat tijd voor zichzelf. Dan ligt brave Baguette op de bank naarst de werpkist, of ze maakt even haar entree in de woonkamer, of gaat met de roedel de tuin in.

 Filosoof in de dop

Daar wordt ze dan onstuimig onthaald door de anderen. Iedereen is blij met Baguette en Bibi nog wel het aller meeste! Die springt briesend en jodelend van emotie rondom haar gele oudere zusje. Baguette laat al het enthousiasme van de rest vrolijk kwispelend over zich heenkomen.

 Onder onsje

Na een vrolijk welkom wil Baguette toch wel snel weer terug naar haar domein. Dat laat ze zonder geluid te maken heel duidelijk weten aan ons: ze gaat of voor ons zitten en kijkt ons peinzend aan, of ze gaat in de keuken bij de deur zitten en kijkt daar onafgebroken strak naar. Achter die deur is de hal en daarachter de puppiekamer.

 Lekker loungen

Kraaloogjes

Met een knuffel in haar bek vertrekt ze dan weer naar haar kinderen. Die zijn op en top gesocialiseerd met alle soorten en maten knuffels en kussens.  Het is maar goed dat Baguette geen 11 pups heeft, dat zou met al die pluche vrienden niet passen...

Gekke bekke trekke!

Vandaag zijn de pups verhuisd vanuit de werpkist in het rennetje in de puppiekamer. Voor moeder is dit gesneden koek; ze wordt niet anders van de volks verhuizing. En dus reageren haar pups ook niet  op de verandering van behuizing. Home is where tommy is, and tommy is always here!