Tuesday 5 June 2018

LouLou's verjaardagsfeest



"We maken een kringetje..."

Op 1 juni is onze LouLou 6 jaar geworden. Dat vraagt om een feestje, en hoe kun je dat beter vieren dan in de tuin met je kinderen! Het was voor de Loutjes tevens de eerste keer dat ze buiten kwamen. Een hele happening dus!


Loulou begeleidt haar Loutjes


Het was prachtig weer en het gras, dat net gemaaid was, rook heerlijk groen. Daar stonden de vier kleine Loutjes , als schotse Hooglanders op ons grasveld. Ze hebben heerlijke wollige vachtjes, waardoor het meer beertjes of grote Hooglanders zijn dan puppen.

Op ontdekkingstocht

Net als hun oudere (half)zus Keetje, zijn deze vier kinderen van Loulou en Pernod heel erg zen. Ze zijn stabiel en relaxt en laten alles over zich heenkomen. Zo ook dit eerste uitje in de tuin. Natuurlijk keken andere roedelgenoten toe, en de Bootszjes' zaten in hun rennetje op het terras en lieten ook van zich horen. de tractor van de boer naast ons maakte veel kabaal... Maar de vier Loutjes werden er niet anders van,

 Dartel!

Er werd een beetje gesnuffeld, in het gras en met de neusjes omhoog, in de wind. Dat was natuurlijk een nieuw fenomeen voor ze. Nadat ze helemaal 'ge-aard' waren op de plek waar we ze neergezet hadden, gingen ze elk hun weegs, de tuin in. Moedertje Loulou hield ze goed in het oog.

Zen


Ze is een fantastisch zorgzame moeder. Ze ruimt nog steeds alles wat haar pups doen, op.
De andere honden, zelfs blaffende Sophie, maakten haar niet onzeker of overbezorgd. Loulou is ook erg zen. Ze heeft nog altijd iets heel dromerigs over zich, maar met spiedende ogen volgt ze haar pups.Ze nam ze mee op sleeptouw, naar de walnootboom en de rozenstruik. Alles binnen een straal van ongeveer 10 meter, wordt verkend.

 Speurtocht

De kleintjes kregen de smaak te pakken. Net als koeien die voor het eerst na een lange winter op stal weer de wei in springen, dartelen de Loutjes rond. Een huppeltje hier en een sprongetje daar. Hun coordinatie laat nog wat te wensen over, want hun zenuwbanen en bot en spierstelsel zijn nog volop in ontwikkeling. Het ziet er aandoenlijk en koddig uit!

Pool Party

Waterpret

Na een rondje door de tuin en veel gesnuffel, gaan we richting het zwembadje. Wat is nou een labrador-tuinfeest zonder poolparty?! Alsof ze nog niet genoeg nieuwe indrukken hebben opgedaan, nemen ze het badje ook nog even mee. Loulou voorop.

Lekker loungen in het badje

Waar de kinderen van Bootsz en Pernod het badje liefs zo snel mogelijk weer uitklimmen (om er vervolgens opnieuw in te duiken en er weer uit te klimmen), zijn de zen-Loutjes net rotsen in het water; stil en in gedachten verzonken, staan en zitten ze in het water. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, een badje. Nou is dat voor de Loutjes ook eigenlijk zo, want binnen liggen, zitten of hangen ze ook vaak in hun waterbak. Echte waterbeestjes zijn het!

Puppie knuffels 

En dan is het tijd om afgedroogd naar binnen terug te keren, met mams. Daar liggen ze vervolgens laveloos op hun rug en zijtjes te slapen. Ze zijn zen, maar het komt allemaal wel binnen en moet verwerkt worden.

Dromerd



Kiekeboe!

Terwijl haar kinderen bijslapen, sluit Loulou haar feestje op geheel eigen wijze af; ging ze lekker knorrend en kreten uitslaand, op het terras liggen rollen. Zoals alleen de kinderen en kleinkinderen van onze Cato dat kunnen; schaamteloos en helemaal in hun eigen 'bubble'. Alle (positieve) stress schudt ze hiermee van zich af. Ze staat zedig weer op en kijkt tevreden om zich heen. Het was een prachtig verjaarspartijtje!

 Catotel-DNA!