Sunday, 5 September 2010

Varkentje gewassen!


Cover My Eyes Walkin' on the Moon, juni 2010

Op de eerste 3 dagen van september is Rosie gedekt door Louis, voluit Cover My Eyes Walkin' on Moon. In gezelschap van mijn co-piloot Jazz, zijn Rosie en ik steeds afgereisd naar Overijsel, waar Louis ons (háár nog net wat meer dan mij!) trappelend van ongeduld verwelkomde. Hij zit, net als Tessel hier bij ons, onder één dak met loopse teven die hij niet dekken mag. Dus Rosie was een welkome 'afleiding'!

Louis


Drie goede dekkingen, waar Louis en Rosie zich volledig voor ingezet hebben, (zij het Rosie hier en daar op haar geheel eigen wijze; de tweede dekking lag madam op een gegeven moment op de grond, met al haar vier pootjes de lucht in...) Maar wel draaien met die staart en Louis steeds opzoeken. Brave Louis keer ernaar, net als wij, en jammerde een beetje alsof hij zeggen wilde:" Ja, maar zo gaat het niet!"
Gelukkig lukte het ook die keer wel, mede en vooral omdat Louis een geweldige dekreu is. Combinatie van speels, lief (oog voor voorspel, oortjes likken) en doortastend.
Dat voorspel hoefde van Rosie niet zo nodig, net als haar halfzus Sugar is ze niet zo van het spelen voor 'de daad'. Kom maar meteen terzake... Tijdens de koppeling is er nog tijd genoeg voor oortjes likken en samen uitpuffen en hijgen. Want dekken is een heel karwei hoor!


Louis: van alle markten thuis.


Louis, pas net 2 jaar oud, heeft zich in sneltrein vaart in de ring bewezen. Hij is al nederlands en duits jeugdkampioen, maar hij steelt de show ook buiten de ring. Werken voor zijn baasjes, spelen met zijn pups in de werpkist of knuffelen met 'zijn mensen' kan hij ook goed. Daarnaast is hij natuurlijk gezond en ook nog eens prachtig en lief. De perfecte vader voor Rosie's tweede nestje!Nu is het lange hoopvolle wachten weer begonnen.Aan de dekkingen en de timing ervan kan het in ieder geval niet liggen! To be continued...