Friday, 17 September 2010

Relaxzzzz...


Stilleven in drievoud: van voor nr achter Jazz, Zoë en Catootje

In ons huis is veel actie, will to please en spel van jonge en oudere laabs. Maar soms even niet. Die oases van rust zijn er niet alleen 's avonds als we met z'n allen 'banken' met een boek of bij de tv. Ook wanneer ik zelf druk in de weer ben, kunnen ze hier goed relaxen. Stofzuigen, poetsen, opruimen: you name it, het kan ze niet deren. Zij liggen her en der verspreid te tukken.

Proud to be lazy: Zootje en Cato

Als er dan gedweild of gestofzuigd is, de vloer spic and span voor 2 tellen, komen ze weer in actie. Met balletje, knuffel, of gewoon even buurten. Lekker rollebollen op het net schone kleed (Ollie), of zich even uitvoerig uitschuddend (Zootje) met het resultaat dat vele gele haartjes weer door de lucht zweven. Ja, zo gaat dat hier.

Who needs pillows? Zoë en Cato

Ik vind weinig zo aanstekelijk als onze slapende laabs. Walrussen op het droge, snurkend, ontspannen diep zuchtend, soms heftig dromend inclusief blaf en kwispelstaart. Totale rust en overgave. Binnen no time zijn ze van wakker en alert, verzonken in een diepe rust. Die snelle switch van de ene naar de andere wereld, daar ben ik wel jaloers op.

Cato in dromen verzonken

En terwijl stofzuigen of op en neer geloop van mij ze niet in het minst uit hun slaap houdt, kan één klein 'afwijkend' geluidje ze direct weer paraat hebben. Het klikje van het hek bijvoorbeeld.

Cozy Rosie...

's Avonds, voor of na de avondwandeling, is het altijd raak: tijd voor relaxen met een grote "R". Alleen onze nog een beetje kleine (jonge!) pup Zootje heeft dan nog wel eens zin in apekooien. Maar ze krijgt niemand meer mee. Of het moet Baguette zijn, maar ook die slaapt soms of ze kijkt heel geïnteresseerd tv. Haar hoofd beweegt dan af en toe, alsof ze afweegt wat er gezegd wordt... Dat houdt ze lang vol.

Janet neemt het ervan

Iedereen slaapt of gaapt, rekt zich uit en zakt nog eens tevreden dieper in het kussen weg. There is no time like sleepy time, vooral als wij erbij zijn, kaarsen aan en de roedel gezellig bij elkaar.

Dreamzzzz...

Alleen Tessel zit in afzondering wanneer alle meiden in de kamer zijn. Ze zijn nog altijd loops en onze dekreu wil zich maar al te graag over hen ontfermen... De lieve jongen heeft dus in zijn eentje zijn eigen dromen.

Samen delen (Baguette links, en Janet)

Natuurlijk krijgt Tes ook veel afleiding en quality time. Maar voor hem zijn deze weken niet zo relaxing...

Onze tijger gekooid: Zootje

Wij genieten ook van deze uurtjes aan het eind van de dag. Warme laabjes lijven links en rechts, hun geluidjes, hun tevredenheid en rust. De perfecte 'cooling down' van de dag!

"Nu even niet."