Saturday, 19 March 2011

Cato en co


No place like home

Cato en haar drie krekels doen het geweldig. Twee weken geleden lagen ze zich nog voornamelijk vol te drinken en te slapen. Inmiddels zijn de oogjes open, ze horen, ze lopen en stoeien!

In het zonnetje

Jongetjes mogen dan trager zijn dan meisjes, in de mensenwereld, maar niet in dit nestje laabs! Doubting Thomas trok telkens weer de kar. Hij had als eerste zijn grote ronde ogen open, stond als eerste als een huis, om vervolgens als een kieviet door de werpkist te wandelen. Dada de Cato zat toen nog wat glazig voor zich uit te kijken met een oogje op een kiertje, en zusje Quibuz zat er precies tussen in.

Dada de Cato heeft alles in de gaten...

Nu lopen ze alle drie stoer rond. Dada de Cato, die we ook wel 'mini-Catotel' noemen, deed het lopen heel relaxed. Ze had gewoon geen haast en wanneer ze in elkaar zakte, vond ze het ook best. Quibuz was wat behendiger en ook serieuzer, dat zag je zo aan haar snoetje. Ze was echt onderweg van A naar Beter, al vanaf haar eerste stapjes...

Uitbuiken

Drie pups zijn het en al lijken ze de eerste twee weken vooral een geheel (slapend, drinkend, genietend van mams' liefde en zorg), toch waren in dit kleine nestje al heel erg snel verschillen en nuances zichtbaar. Drie persoontjes vanaf hun eerste adem.

It's a hard life! (Doubting Thomas met zijn tong uit z'n mond)

Er wordt al lang niet meer alleen geslapen, gedronken, en rond gestruind. De pups zoeken, nu ze kunnen horen en een beetje zien, elkaar en hun mamaatje Caatje steeds meer op. Er wordt gestoeid en geknuffeld, inplaats van naast elkaar gelegen en toevallig op elkaar gestrand.

Sweet dreams voor Quibuz

Niet alleen Cato geeft liefde en zorg aan haar pups, het is nu echt twee richtingverkeer. De pups hangen aan hun moeders neus en oren, kruipen op- en over elkaar heen, bijten en sabbelen op elkaar. Quibuz had een paar dagen terug een grote zuigzoen op haar roze buikje: kennelijk had een van de andere pups haar even verward met een tepel van mams...

Allemaal een beetje moe

De werpkist is inmiddels in alle uithoeken bewandeld en besnuffeld, en soms wordt er gezoogd op het matras op de grond in de zon.

Liefde...

...liefde en poetsen, daarvan heeft Cato veel in huis!

De pups hebben melk in overvloed; met een nest van zeven pups, is het pakken wat je pakken kan, hopen dat je niet van de tepel geduwd wordt, en hard door drinken. Hier is er nadat een borst is leeggedronken, voor iedereen nog een tweede, en dan nog is er bonus!


Tevreden babies en een intens tevreden mams

Soms lekt Cato melk uit de tepels die (nog) niet aangeroerd zijn, doordat de pups de borst ernaast zo goed bewerken. Als alles leeg lijkt, gaan de drie nog even smakkend alle tepels na. Ja, echt op... Quibuz zoogt altijd het allerlangste, heel rustig gaat zij door, terwijl de twee zwartjes al omrollen met hun dikke buikjes. Wat een leven...

Werk aan de winkel!