Thursday, 31 March 2011

In het zonnetje


Dada aan de wandel

De pups zijn enorm gegroeid en hun wereld groeit met ze mee; in de werpkist zitten ze alleen nog 's nachts. Overdag kunnen ze er wel in, maar daar piekeren ze niet over! Ze bivakeren in de puppykamer en de hal, lekker op vetbedden en met speelgoed. En als de zon het gras verwarmd en drooggemaakt heeft, kunnen ze met goed weer ook een tijdje buiten.

Ons ijsbeertje Quibuz verkent de dogloo

Cato is nog aldoor vlakbij haar kroost. Ze ligt heel tevreden bij ze als ze slapen, en wanneer ze wakker zijn, speelt ze mee. Heel bijzonder, met een groot nest trekt de moeder zich de laatste weken vaker terug. Al die pups zijn samen ook een hele aanslag. Maar met haar trio is alles goed te overzien en ze is gewoon het aller liefste vlakbij ze.

Lazy on a sunny afternoon

De andere honden hebben inmiddels ook uitgebreid kennis gemaakt met de drie van Cato. Rosie, als ervaren moeder, wil ze graag besnuffelen en schoonlikken. Ze zijn niet van haar, maar toch wel heel 'eigen'.

Even vertellen aan mammie!

Baguette is dol op de pups en komt niet wanneer ik haar roep. Veel te leuk! Bibi, 5 maanden oud, zelf nog een pup, moedert ook mee: pup op de rug draaien met haar snuit en poetsen... Haast een echte moeder. Maar dan wordt ze toch wat te enthousiast, toch zelf nog te veel pup. dan wordt ze te onstuimig en moet ze weg van de pups voor hun veiligheid. Maar ow, wat zijn ze leuk, de drie krekels van Caat!

Tante Baguette vertelt een verhaal

De pups reageren heel onstpannen op al die aandacht van de roedel. Leuk, snuffel, hap. Om dan weer kwispelstaartend verder te gaan. De aandachtsspanne is kort, zoals het hoort. Dus druk doende met een speeltje, zijn ze zomaar afgeleid als er een briesje waait, of een hommel langs zoemt. Alles is even leuk!

Vader en moeder van het trio: Sailor en Cato

Ze reageren op alles: als er een motor voorbij rijdt aan de voorkant, gaan hun neusjes de lucht in. Dat ruikt gek. En er waait een blaadje door de lucht: huppel de huppel, eropaf!

... dit vindt Quibuz het lekkerste!

Het zijn 'gewoon' heel erg gezonde en gelukkige pups! En dus tevreden en relaxed. En dus wij ook. Met Cato genieten we van deze bollebozen, de roedel om hen heen doet op gepaste afstand mee. Want Cato houdt ze nog steeds graag voor zichzelf!

... en dan weer lekker slapen in de middagzon

Vader Sailor was vorig weekend op bezoek. Zijn pups vond hij niet heel interessant, moeder Cato des te meer! Hij liep eindeloos achter haar aan door onze tuin, terwijl zij verstoord achterom keek met een blik van "Heb ik stroop aan mijn kont??" Ze vond het niet echt erg, en speelde ook veel met hem, maar toen hij haar bestijgen wilde, was ze ferm en duidelijk: dat hebben we gehad!!

Cato houdt haar pups goed in het vizier

De pups houden van het leven en het allermeeste van hun mams. Als ik met ze praat, komen ze aan draven, want mij kennen ze natuurlijk ook door en door. Ze zijn zo lief, zo stoer en sterk, zo kwetsbaar en knap en klein. Ze zijn een feest!
Wanneer ze 's avonds de werpkist weer in moeten, janken ze onbedaarlijk. Alsof ik ze groot onrecht aan doe. Ze willen niets inleveren van wat ze verworven hebben aan terrein, indrukken, leermomenten. Dat er morgen weer een dag is, willen ze niet van me aannemen. Ze zijn onstuimig en vastberaden...

De foto's hieronder zijn al van twee weken geleden. Ook in het zonnetje, maar wat een verschil!
Het begonnen toen echte hondjes te worden. Nu zijn ze dat, onmiskenbaar!

Moeder en zoon (20 maart)

Tom en Quibuz

Picknick op het gras

Terwijl Cato snuffelt, stelen ze nog een slokje melk

Samen nieuw terrein verkennen

Alles is leuk, maar mammie's melk is het lekkerste!

Slobber...

Ja wij zijn de zusjes

Quibuz zet haar beste beentje voor!

Tom huppelt ook vrolijk door het gras

Dada denkt er het hare van, en dat doet ze vaker

Lieve Catotel!

De drie musketiers: klein maar o zo dapper!

Dada gaat er bij zitten

Quibuz...