Sunday, 3 April 2011

Vadertje en Moedertje

Vader Sailor is op bezoek!

Vorig weekend kwam Sailor weer langs. Het weekend ervoor mocht hij van Cato nog niet te dicht bij de pups komen, maar nu waren we een week verder en kon ze het wel hebben.
Sail was nog steeds niet enorm geïnteresseerd in zijn kinderen en nog steeds des te meer in moeder Cato. Maar hij bezocht het rennetje met de pups en al hun speelgoed wel. Vooral dat speelgoed kon hem boeien!

Samen het huishouden runnen valt niet mee...

Het liefste was hij er met een balletje vandoor gegaan. Maar ja, hij moest zich ook even van zijn goede vader-kant laten zien. Dus lummelde hij een beetje mee met Cato en de kids.

Het komt allemaal toch vooral op moeder Cato aan

Even probeerde een pup of Sail ook melk had. Daar schrok Sail een beetje van. Maar nee. Er gaat niets boven moeders; zeker niet voor pups! Als een soort van zwerm komen ze op haar af, lopen ze met haar mee, terwijl haar tepels in hun bekkies zitten.

Zo gaat het altijd; iedereen wil wat van mama, ook papa

Een boel gesmak en geschuifel komt er inmiddels aan te pas, vooral wanneer Cato haar hoofd even niet naar zogen heeft staan; als de pups willen drinken , laten ze zich desnoods 'voortsleuren' aan haar borst...

Cato en Sailor

Echt lastig wordt het voor Cato, als Sail dan ook nog 'de hots' voor haar krijgt en piepend aan haar behind snuffelt...

Tom met stok

Die moedermelk is allang niet meer nodig en er wordt goed gegeten van de brokjes, macaroni en het vlees. Maar er gaat niets boven warme melk van mammie natuurlijk. En hoewel Cato een heel kordate tante is, is ze tot nog toe grenzeloos lief en accepterend naar haar pups. Ook al hebben ze een mond vol tanden en een stevig gewicht. Ze is een echte labrador-moeder; erg zacht naar haar pups en te goed.

Nee hoor, zo kijk ik altijd...

Ze is ook gewoon stapel dol op ze, en zo trots als een pauw! Voor het slapen gaan, springt Caat altijd nog even in de werpkist. Dan zoogt ze haar kleintjes en daarna klimt ze zelf op de bank in de puppykamer. Vlakbij haar kroost, maar niet meer tussen hen in.

Kyra gaat vastberaden recht op haar doel af

Door het mooie weer kennen ze behalve ons huis nu ook delen van de tuin op hun duimpje. Als ze voor het eerst op nieuw terrein komen, of het nu in huis is of buiten, wordt er grondig sporen onderzoek gedaan. Opeens is dat klaar en kan het spel beginnen. Of wordt er een plekje gezocht om te slapen.

... Net lag Quibuz nog bovenop

Van al het speelgoed zijn broertjes en zusjes toch het aller aller leukste. Ze rollen door het zand en het gras en er kan klagelijk gepiept en gejammerd worden. Maar dat laatste mag de pret niet drukken. En er wordt trouwens ook veel geknuffeld, want ze zijn elkaars lievelingskussen.

Catotel relaxt

Als ze slapen, liggen ze meestal op een hoopje. Soms ook even niet, maar meestal staat degene die apart ligt, halverwege zijn/haar slaapje op om tegen de andere twee aan weer verder te slapen.

Het trio rust

Sinds twee nachten slapen ze 's nachts in de bench (nu nog met z'n drietjes bij elkaar). Cato slaapt nu weer in de woonkamer bij Tessel en Jazz. De eerste nacht was erg onwennig, meer nog voor moeder dan voor de pups. Die hadden elkaar, net als anders. Alleen die bench was niets gedaan, natuurlijk. Maar Cato liep duidelijk met haar ziel onder de arm. Lieve Catotel!
De pups vliegen over een week langzaam uit, dus het is echt tijd om ze te wennen aan de bench. Nooit eerder had een moeder bij ons er moeite mee de pups wat meer los te laten bij de leeftijd van 7 weken. Maar ja, dit is en een bijzondere moeder, en er zijn 'maar' 3 pups; weinig lasten, voor Cato zowel als voor mij. Dus eh... ze blijven nog een maandje, de kids van Caat!... (just kiddin').

Lekker gek doen met mammie