Wednesday, 21 September 2011

Logeren!


Couch patatoes

Het ongelofelijke is waar: we zijn op vakantie geweest! Een weekje, met z'n tweetjes... De helft van de roedel ging uit logeren, de andere helft bleef met goede zorgen thuis. Een heel geregel en eigenlijk zag ik het van te voren niet meer zitten, zoveel instructies en overdrachten... Maar we zijn gegaan en het was geweldig voor alle partijen!

De paden op, de lanen in! Staartjes fier omhoog.

Cato, Rosie en haar dochter Bibi mochten logeren bij Dolce en Bailey in Oosterhesselen. Een hele goede ervaring voor Bibi, die nog nooit uit logeren was geweest. En Cato ook niet. Rosie gaat wel vaker even logeren bij haar vriendin Dolce, dus die was meteen weer gewend.

Onze tijger, Bibelotje (1o maanden)

Van een roedel van 2, naar een roedel van 5. Dat vergt heel wat aan overzicht, oplettendheid, tijd en energie van de roedelleider. Maar Marjan draait daar haar hand niet voor om!
Er werd flink gewandeld, gespeeld en geknuffeld, heerlijk gegeten en goed uitgebuikt elke dag.

Grondig sporen onderzoek

De omgeving werd verkend en het speelgoed gedeeld. En 's nachts sliepen ze met z'n vijfjes heel gemoedelijk tegen elkaar opgerold op een groot matras. Een super pyjama party!!!

Met de tong op hun tenen (Dolce en Cato, vooraan)

Cato was loops geweest, maar Bailey is gesteriliseerd. Hij had weinig last haar geur, maar soms werd het hem even te machtig. Omdat Cato er (natuurlijk!) geenszins van gediend was, ging Bailey dan maar even op een mandje rijden. Totdat hij zelf eigenlijk niet meer leek te weten waarom hij daarmee begonnen was. Vervolgens lag hij weer temidden van zijn harem.

Even uitpuffen

Cato is in nieuwe situaties een 'kat-uit-de-boom-kijker'. Ze is niet timide, ze doet gewoon rustig haar eigen ding en wacht een beetje af. Wanneer ze weet hoe alles gaat, laat ze zich gaan en doet ze volop mee met de rest, komt knuffels uitdelen en innen, is thuis.

Cato en Bailey

Rosie weet wat ze wil en zorgt dat ze dat krijgt, op haar eigen bescheiden en rustige manier. Dolce is altijd vlakbij Marjan. En die heeft twee kanten. Dus die andere kant, is voor Rosie. Bailey staat zijn plek goedig af aan Rosie. Hij maakt wel ruimte.

Twee dikke vriendinnen: Dolce (liggend) en Cato

En Bibi, onze kleine lieve stoere Bibi, die gaat haar eigen weggetje. Scharrelen in de tuin wanneer de anderen lekker op de bank hangen, hier en daar snuffelen en op z'n tijd zoekt ze tijd en ruimte bij Marjan Ze is per slot van rekening nog een pup en heeft veel liefde en vertrouwen nodig.

Moeder en dochter: Rosie en Bibi (met tuigje)

Iedereen kreeg wat die nodig had, de meisjes in Oosterhesselen, Tessel bij zijn halfbroer Sailor en vriend Dublin, de pups (Plato en Izzi zijn nu al grote koters van 4 maanden!) en overige dogsz thuis in Annerveenschekanaal bij Esther en Suzette. En wij op Sardiniƫ!
Een week was precies goed. Het Italiaanse paradijs verlaten kostte geen moeite, hoewel het er heerlijk was. Als thuis zoveel lieve vriendjes wachten, is teruggaan ook weer een feest!

Drents partijtje: vlnr Bailey, Rosie, Bibi, Dolce en Cato

Het bleek een heel geslaagd experiment. De honden kunnen het, we hebben geweldige vrienden en familie die het heel goed even over kunnen nemen en wij kunnen het, want mijn bezorgdheid werd steeds minder en het vertrouwen dat het goed ging groter. Missie geslaagd, op alle fronten!

Tuinfeestje in Oosterhesselen
(vlnr Rosie, Dolce, Bibi, Cato en Bailey)

En de roedel vloeide direct vlekkeloos in elkaar over. Iedereen blij om iedereen weer te zien en te besnuffelen. Allemaal vol nieuwe belevenissen en weer vertrouwd thuis.