Monday, 10 October 2011

Couch Patatoes


vlnr Plato (onder stoel),Pip, Iz, Rosie, op bank,
Bibi op kleed, Caat op fauteuil, Jazz op rug, Tessel tegen bank en Bague
op bank, Janet en Ol net buiten beeld

Mensen vragen zich soms af hoe wij dat doen, leven met 8 honden in huis, en sinds 4 maanden tijdelijk met 10 (Izzi en Plato). Nou, gewoon. Veel wandelen in groepen, spelen, werken en als het kan in de grote tuin buiten rommelen. Overdag zijn ze meestal niet allemaal tegelijk in onze woonkamer-keuken. We hebben een lekkere 'meiden-kamer' met lounge-bank (waar Tessel ook heel welkom is). En de bijkeuken. Maar behalve verspreid door het het huis, liggen er altijd een paar op de banken in de woonkamer.

Roedel in het rond (7 stuks)

Want het zijn echte couch patatoes, onze laabs! Ieder heeft zijn eigen lievelingsplekje. De ene zit graag rechtop de bank naar buiten te kijken, de andere ligt opgerold of juist uitgestrekt of onderste boven te slapen. Te snurken. Te ontspannen.

Izzi (vooraan) en oma Rosie

Ze hebben altijd zin om mee naar buiten- of op stap te gaan. Naar winkels of vrienden of een wandel-zwemplek. Maar ze kunnen ook heel goed onthaasten! Sterren zijn ze daarin.

Tessel is uit Joris' slof(fen) geschoten, Baguetje op de bank

Er wordt wat afgedroomd, gesnurkt, geschokt en geblaft tijdens die slaapjes, in totale overgave. Heel hun leven lijken ze door te nemen wanneer ze een uiltje knappen. Toch gaan hun oogjes zo weer open als ik opsta. Ze houden me goed in de gaten.

Cato op haar lievelingsplekje

Het aller gezelligste zijn de avonden, dat we allemaal thuis zijn. Gordijnen dicht, want het is alweer vreselijk vroeg donker. Kaarsjes aan, en de hele roedel samen in de woonkamer. Alleen Ol blijft soms in zijn bench in de keuken liggen. We hebben dan net de avondwandeling gemaakt, iedereen heeft gerend, gesnuffeld, gestoeid en gedaan wat die moest doen. En dan kan de quality-time beginnen: lekker allemaal samen couch patatoe-en. Bij een DVDtje, bijvoorbeeld.

De mannen zorgen voor het vuur (Plato en Joris)

Het is dan zo vredig en rustig. Ook Plato en Izzi doen gewoon mee. Ze kruipen onder 'hun' stoel, of bij ons op schoot. Of net als de anderen op de bank.

Izzi: in Rome, do as the Romans do.

Gisteren was voor het eerst de haard weer aan. Bibi vond dat heerlijk, lag er vlak voor en tuurde in de vlammen door het raampje. Iedereen voelt zich lekker en er is zo'n saamhorigheid. Harmonie! We zijn allemaal waar we willen zijn, doen wat we willen doen.

Bague (op haar lievelingsplek), Bibi en Cato: 'n solide team, ook in rust!

Tessel ligt het liefste op de grond, Cato heeft een sterke voorkeur voor haar fauteuil, Janet gaat meestal bij Joris liggen en Jazz is altijd vlakbij (bovenop...) mij. Plato knort graag op de grond terwijl Iz liever met de andere dames op de bank kruipt.

Jazz ontwaakt uit haar beauty slaapje

En met al die beesten is er op de bank ook echt plek voor ons!

Izzi (li) en Plato, de jongste couch patatoetjes

Als je stiekem naar binnen zou kijken zonder dat ze het zouden merken (dat lukt niemand!...), zou je denken dat er best nog een paar laabjes bij kunnen...

Peinzende Catotel

De TV moet wel harder. Het is maar goed dat we een vrijstaand huis hebben... Ze snurken allemaal wel eens, en sommigen altijd. Maar het lawaai dat Plato en Izzi weten voort te brengen is echt spectaculair. Het lijkt hier wel een machinekamer! Allemaal tevreden ronkende motortjes; it feels like home to me.

Prinses op de erwt: Baguette verzint de gekste plekjes om te soezen
Ze wil geloof ik een hoogslaper...