Sunday, 2 October 2011

Iz izzer door!


Izzi, bijna klaar voor haar zoveelste duik

Izzi heeft dit prachtige nazomerweekend gekozen om helemaal te water te gaan! Tot nu toe liet ze zwemmen en snoekduiken aan de rest van de roedel over en aan haar broertje Plato, die al zeker 2 maanden een meester-zwemmer is.

Terwijl hij als een vis in het water dolt en tolt, staat Izzi altijd heel geïnteresseerd aan de kant te kijken. Nooit werd ze natter dan van de spatjes van de andere honden, die wel zwemmen. Hoogstens haar voetjes misschien. Het leek erop dat Izzi ook wat watersport betreft veel van haar oma Rosie en overgrootmoeder Shona wegheeft. Die gaan bij voorkeur het water niet in. Of alleen als het erg warm is, bij hoge uitzondering, een heel klein rondje. En dan uitvoerig uitschudden. Apporteren? Onzin! Ze blijven liever op het droge en doen hun eigen ding.

Izzi en Tessel midden in het meertje

Maar Iz had een verrassing in petto voor ons en zichzelf! We gingen met de kleintjes en Tessel naar een meertje in het bos. De lievelingsplek van onze Bren, vroeger. Tessel en Plato bedachten zich geen moment en stortten zich te water. Vloeiend waren ze meteen één met het water om hen heen. Iz keek, boog naar voren, verloor haar evenwicht en... lag in het water. Maar ze zou Iz niet zijn als ze niet cool bleef! Met stijve armen spetterde ze om zich heen, rondjes tollend in het water, stuurloos, maar mentaal helemaal in control!

Izzi heeft het nog niet door: Filmpje

Izzi izzer door: Filmpje

Izzi en haar waterton, waar het allemaal begon
bijna 2 maanden geleden: Filmpje

Zo verging het ook Plato, de eerste keer, en alle anderen. Ze kunnen zwemmen, meteen, maar ja, techniek komt met oefening... Iz ploeterde zich door het water. En toen ze aan de kant was, sprong ze er meteen weer in... Nu niet overrompeld, maar gepland. Het slaan op het water met haar armen, een techniek die ze de hele zomer al geoefend heeft in haar waterton, werd al snel minder. Nu kon ze de andere twee en de dummie tenminste ook zien, zonder al die spetters. Voor Tessel wist wat er gebeurde, probeerde Iz hem de dummie al te ontfutselen. Geen denken aan, natuurlijk, maar het liet wel zien hoezeer ze in haar element was.

Van zon en zwemmen word je moe en krijg je trek...

Ze lijkt zeker op haar oma en grootmoeder, maar wat zwemmen betreft wordt het toch een zwart Baguetje! Stoer beest, in haar eigen tempo, als ze er helemaal klaar voor is. Laat zich niet gek maken door wat anderen doen of laten. Way to go, Iz!