Saturday, 5 November 2011

Verjaardags-dekking

Het Sittartse duo Jazzy (Wishstone Coup de Coeur) en Citha (re)

Het nest van Rosie en Louis is dinsdag 1 jaar geworden! Wij wensen bazen en honden een fantastisch nieuw jaar toe! De verjaardag van hun kinderen hebben vader Louis en moeder Rosie bekroond met een nieuwe dekking! Het was dus een drukke feestdag.

Jazzy, beetje onwennig onder haar slinger; tis ook de eerste x!

's Morgens vroeg moesten we eerst progesteron prikken met Rosie. Daarna kwamen Dolce en Bailey met Marjan op bezoek. 's Middags heeft Bibi voor het eerst haar ogen laten spiegelen (VRIJ!) en 's avonds gingen we op weg naar Twente, want daar woont Louis.

Wijze lieve jarige Bibi (Wishstone Cassandra Rose)

Rosie was daar duidelijk op bekend terrein; helemaal op haar gemak. Ze liet zich goed dekken. Speelde heel eventjes 'hard to get', maar haar staart draaide alle kanten op. Louis weet precies wat je in zulke situaties moet doen, hij is een echte Pro!

HieperdeBiep hoera! Jarig zijn, daar word je moe van...

Dus op de dag dat hun eerste kinderen een precies een jaar geleden geboren werden, hebben vader en moeder hun best gedaan een tweede nest te produceren. (Dat hebben ze de dag erna en daarna nog eens over gedaan!)

Security Guard Diesel (Wishstone Candy Apple Red)

Het gaat alle kinderen uit Rosie's C-nest goed! Ze hebben natuurlijk een enorme metamorfose ondergaan dit afgelopen jaar. Zowel uiterlijk als qua innerlijke ontwikkeling. Ze zijn nog lang niet uitgegroeid, maar vanaf nu gaat het niet meer zo spectaculair als het eerste jaar. Breder worden ze nog, dieper. En met de jaren rustiger.

Diesel heeft de stok!

De meeste kinderen van het C-nest zijn grote waterratten, maar Rosie, zelf meestal aan de kant te vinden, heeft toch hier en daar ook wat van haar 'ik blijf liever droog-genen' doorgegeven.

Oscar (Wishstone Carte Blanche) kijkt bedenkelijk

Ze zijn dan flink van buiten, iemand die er geen verstand van heeft schat ze zo volwassen, maar eigenlijk zijn het vaak nog echte puppen. Ze zitten het liefst op schoot, ook al verpletteren ze ons dan een beetje.

Blije Oscar

Kindervrienden zijn het, hondenvrienden. Ze zijn allemaal versmolten met hun roedels, van Axel tot Slochteren, van Sittart tot Groningen.

Een wereldnest met kanjers van laabs. Precies daarom hopen wij heel erg op nog een nestje van Louis en Rosie, begin januari.

Vader Louis (Cover My Eyes Walkin' on the Moon), juni 2011

Moeder Rosie 5 november 2011