Tuesday, 3 January 2012

A Happy New Year!


I've got you babe...

Rosie wijdt het nieuwe jaar meteen goed in. Vanaf oudejaarsavond daalt haar temperatuur; teken dat de bevalling in gang gezet gaat worden. Het duurt nog lang. We zijn samen de nacht van 1 op 2 januari op. Zij overvol, puffend en hijgend. Kon niet meer zitten of liggen, eigenlijk alleen nog staan. Maar ze is ontspannen en in good spirit. Ik haar steunend, naar buiten escorterend. Het was fijn samen en het werd steeds spannender...

Toen diende de eerste zich aan, en die zat klem. Alleen ver weg was een staartje te voelen... Rosie bleef rustig, op mij vertrouwend, en ik op haar. Dus we keken het even aan. Maar toen er geen vorderingen kwamen, heb ik om 7 uur 's morgens onze dierenarts gebeld.

Joris snel snel met de andere honden in de tuin, ik ontbijt voor de rest van de roedel klaar gemaakt, en daar gingen we. Met knikkebollende Rosie naar Assen.

Een keizersnee, want de eerste zat echt dwars. Rosie ging rustig onder zijl en even later moesten we hard werken om alle 6 de pups in een keer droog te wrijven en van vocht te ontdoen. Alles leeft, ook de kleine dikkerd die het bekken blokkeerde!

Gelukkig en nog een beetje slaperuggg...

Terwijl de 6 van Rosie en Louis de hele praktijk bij elkaar schreeuwden vanuit de lekkere warme couveuse, want ze hebben hongerrrr!!!, werd Rosie weer netjes dichtgemaakt door onze Eva. Een hele klus.

Nog pas een paar uur oud en ze weten feilloos de weg...

Moeder en dochter

En dan, gelukkig, wordt mijn Rosie weer wakker, in mijn armen. Ze kijkt wat verwilderd, met grote zwarte pupillen van de morfine. Maar wanneer we haar puppies aan haar borst leggen, ontspant mama Rosie onmiddellijk. Verdwaast van de narcose, is ze toch overduidelijk heel trots en tevreden met haar babies.

Tanken, terwijl mammie bijkomt van alle inspanningen

Nu, alweer anderhalve dag later, is ze nog steeds zo trots als een pauw en heel gelukkig met haar nestje. Dat haar buik net open heeft gelegen, zou je niet zeggen. Ze beweegt zich makkelijk en is alert en heel erg bezig met haar 6 schatten. Poetsen, snuffelen, kijken, likken. Moeder en kids maken tevreden geluidjes en horen helemaal bij elkaar. De nacht was rustig en zo trots en blij als Rosie is op haar koters, zijn wij op haar. Wat ben je toch een ontzettend stoer en lief hondje, Rosie!

De pups drinken en slapen en knorren tevreden. Kleine stoere lieve Rosie-Louis-tjes in de dop!