Thursday, 5 January 2012

Rosie' F-nest


We belong together

Wishstone F-nest van Rosie en Louis:

Fool for Love (reu)
Fair and Square (reu)
Fire Cracker (teef)
Fortune Cookie (teef)
Follow Your Bliss (teef)
Funky Rose (teef)

Het gaat goed met moeder Rosie en haar pups. Rosie lijkt totaal geen last te hebben van de keizersnee. Gelukkig!! Ze is actief en zorgt heel erg goed voor haar babies. Wanneer ze toevallig eens heel even niet in de werpkist is, en er klinkt een zacht piepje of tevreden gemummel, draait haar hoofd direct naar de werpkist en in haar ogen is een blik die alleen van moeders is.
Meteen klimt ze de werpkist weer in, besnuffelt en likt haar kleintjes, om er vervolgens weer bij te gaan liggen.

Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Voor plassen en poepen gunt ze zichzelf ook weinig tijd. Ze heeft een missie. Ze is helemaal 'in charge' en erg tevreden.

Rosie's anderhalve dag oude hangjongeren

Cato zit steeds vlak achter de deur van de puppie-kamer, ook 's nachts houdt ze de wacht. Ze wil er heel graag naar binnen, maar weet ook dat dat niet mag en dus wacht ze rustig en snuift de geur op en de geluidjes.

It's a hard life...

Janet en Baguette zijn ook erg geïnteresseerd. Jazz vindt het vooral vervelend dat ik zo weinig in de woonkamer ben en Tessel is van alle spanningen en nieuwe geurtjes een beetje van de kaart, hij probeerde vanmorgen zijn vader te dekken...

Bijslapen/uitbuiken en dan weer drinken

De dagen vlak voor- en na de geboorte van een nestje zijn ingrijpend en laten niemand hier onbewogen... Zo mooi, zo spannend, zo nieuw en anders, elke keer anders. Feestelijk als het goed gaat en zorgelijk wanneer dat niet zo is.

Nog gewend aan heel dicht op elkaar zitten...
(rode stip is nagellak ter markering)


De kleintjes laten zich niet gek maken; zij slapen, kruipen naar de borst om te drinken, laten die slapend weer los en rollen dan bij elkaar om uit te buiken. Ze kunnen nog niet horen en zien, alleen warmte voelen en drinken. Zo groeien ze als kool en ze zien er nu dan ook alweer heel anders uit dan 3 dagen geleden.

Vergelijk: de tepel en het hoofdje

Dat is een enorme prestatie van de pups, en van moeders natuurlijk! Er gaat nu al heel wat melk in Rosie om. Rosie's dagen bestaan net als die van de pups nu vooral uit eten en slapen, met natuurlijk verzorgen en zogen erbij.

Samen bijkomen van alles, het was tenslotte ook een hele bevalling...