Sunday, 8 July 2012

The Outdoor Life


 Wishstone's afdeling exploratie 

Met het mooie weer genieten de pups van de tuin. En de tuin heft zoveel nieuws te bieden! Zand, gras, speelgoed, de tractor van de boer die lawaai maakt naast ons, de roedel. En: familie en vrienden, zowel dogs als people.

Pret voor twee

Baguette is dol op de pups, ze komt graag even babysitten of buurten. Bibi is de beste stand in voor Cato en haar pups: lief, zacht, speels en zorgzaam. Ze wil de hele dag wel tussen de zwarte kleintjes liggen.
Baguette: "Wat ben jij nou aan het doen, kleine zus???"
Bibi: "Nou gewoon, beetje zogen, ze hebben trek!"

Cato in spreidstand...

Cato kan Bibi's au pair qualiteiten wel waarderen, ze wordt zelf zowat aangevallen door haar negen kinderen wanneer ze haar snoet vertoont. MELK! Mammie! Even lekker quality time met haar babies krijgt ze soms helemaal niet; dan willen de kleintjes maar 1 ding, en Caat wil zoveel meer!
Negen bekkies vol scherpe tandjes, 18 voorpootjes die dwingend haar borsten bewerken... Terwijl ze wil spelen en knuffelen met haar kroost.

Lekker liggen in het warme zand

Gelukkig kan dat op ander momenten opeens weer wel. Dan happen ze in mams, slaan met hun voorpootjes naar haar bek, kruipen dichtbij haar en kijken erg tevreden.

We liggen graag ergens onder...

Zichzelf vermaken kan Cato's kroost ook heel goed. Stoeien met elkaar of de speeltjes, samen dutten of op elkaar's staarten en oren jacht. Er is zoveel te beleven!

Choco en Go Getter

En dan hebben we het nog niet over het bezoek! Buiten onze roedel, die ze nu wel kennen, hebben goed bevriende labradors inmiddels de pups bezocht. Choco, jaren geleden ook moeder van 2 nestjes, wil het liefste weer! Zachtjes opgewonden piepend loopt ze door het rennetje. Alle pups worden een voor een besnuffeld. Choco glimt van geluk! Cato vindt deze explosie van moeder gevoelens maar zo-zo: "Het zijn wel mijn pups, dus houd je ff in!" lijkt haar blik en body language te zeggen. Logisch, natuurlijk!

We willen allemaal een beetje delen met Cato.

Zoveel liefs en moois om van te houden.

Maar we hebben ook heel veel lol gewoon met elkaar!

De hitte zorgde voor rustige dagen; veel slapen en dutten, pas rond een uur of 5 werden de pups echt levendig en kwam het hele stelletje in de benen. Eten wilden ze in de warmte ook niet veel. Tropen rooster was het.

Ontbijt rond zevenen; dat ging er nog wel in.


Bibi en soulmate/halfzus Izzi

De roedel lag ook loom in het zand of op het terras. Alleen Bieb en Izz wisten van gekheid niet waar ze het zoeken moesten; zoo blij om elkaar weer te zien! Rondjes rennen, rennen, rennen. Om daarna samen in het zand te ploffen. De rest van de roedel keek toe. Plato wilde ook graag meedoen, maar hij snapte niet wat ze nou aan het doen waren, die twee gekke meiden. Ook Sim keek verlangend toe, en haakte af: hier kom je niet tussen...

Plannetje smeden...

Gelukkig hebben we met elkaar nog een heleboel tijd om te verkennen en te veroveren, te slapen en te smeden aan nieuwe plannen. De dagen zijn lang en wij gaan ervan genieten, allemaal samen!

Onder leiding van Cato wordt er een avond wandeling gemaakt