Saturday, 21 December 2013

Kiss & Ride

We are LOVE

Vandaag was het hier "kiss and ride"... Drie pups vlogen er uit op een dag. Zo doen we het nooit, maar de timing is perfect; iedereen heeft kerstvakantie, iedereen is thuis. Helemaal tijd voor de lang verwachtte pup dus, met z'n allen.

Still ONE

Ze zijn er klaar voor. Cato is nog erg toegewijd en beschermend, maar die hele hongerige club van acht is haar ook teveel als ze gretig en vurig zijn. Ze hangen aan haar tepels met hun volledige gebit en hun 6,5 tot 8 kilo's... Meer geniet ze wanneer haar babies loom zijn en knuffelig. Dan ligt ze er graag bij, liefkoost ze en speelt met ze.
Wij zijn er klaar voor. want zij zijn er klaar voor.  Zo werkt het echt! Gaan we ze missen?? Absoluut. Kunnen ze verder naar de volgende fase?? Absoluut.
De 8 weken met pups zijn een constante en heel snelle opeenvolging van fases. Je hebt net door waar ze zijn, en ze zijn alweer een station verder. Het is een grote lange korte roes. Van geluk en liefde en dankbaarheid.

Geloof het maar, geloof het maar, alles wat ze vertellen is waar
en nooit zal ik iets mooiers horen...

Vanmorgen in alle vroegte liep ik met vijf van onze volwassen honden over de akkers. De wind koud, de lucht nat van vocht. De honden blij. En ik was ook blij. Positief geladen. Goede energie. Omdat het vandaag de dag was. Omdat ze vandaag 8 weken geleden geboren werden. En nu alweer grote gezonde reuzen zijn! Niets is vanzelfsprekend, en zeker dit niet. Leven is en blijft een wonder. een kwetsbaar kado.
Ik kan het. Weer! Ik ben toch weer klaar voor de verhuizing van onze bebies. Omdat zij er klaar voor zijn. Omdat ik zo van ze genoten heb acht weken 'buiten' Cato en daarvoor in haar. Omdat ik voel dat ik overstroom van dankbaarheid en geluk, denkend aan de afgelopen 3 maanden.

We belong together. But are ready to part...

Ons hangbuikzwijntje Cato. De zwarte vlek die zij heeft voortgebracht. En hoe die zwarte vlek steeds meer verweven geraakt is met nieuwe patronen, eigen lijntjes.
Ze zijn al lang niet meer alleen de acht van Cato. Ze hebben elk eigen families, eigen geschiedenissen, eigen toekomsten. Ze zijn alle 8 zo gewenst. Zo nodig. Zo geliefd.

Escher: oude en nieuwe patronen. Alles hangt samen

Al weken komen hun families hier, knuffelen, genieten, afscheid nemen. Nu is het tijd om de rollen om te draaien; wij gaan afscheid nemen, wij zwaaien ze uit. Omdat zij er klaar voor zijn, Cato het kan, en mensen groot en klein zo emotioneel geladen zijn juist vandaag, om hun pup op te halen. Hun families worden groter. Hun huizen hariger. Zanderiger. En nog liefdevoller...

Samen de pups wegen, met Wouter

Het is een voorrecht om te kunnen doen wat ik wil doen, op de manier waarop ik het wil doen, gesteund door Joris. Samen zijn wij Wishstone. Samen zijn wij de basis. En ik weet inmiddels dat die basis sterk en rotsvast is, dat onze pups het kunnen buiten deze geboortegrond. Met hun fijne mensen. Wij hebben genoten. Ik heb genoten van elke minuut van elke dag. Dit J-nest van Cato en Louis was een feest! De enige smet zit op de bevalling, die halverwege toch een keizersnede werd. Maar het ging voorspoedig, Cato genas voorspoedig, de pups hadden nergens last van. En dus was het juist een leerzame mooie ervaring; niet perfect en toch perfect.

Jeeeeh!!! Snack time!!!

Ze groeiden en groeiden van 0,5 kg tot 7 a 8 kg. Ze leerden al zoveel en zijn zo eager om nog meer te leren.  Ze zijn stabiel en zo vertederend...
Ze zoeken bij het afscheid van hun moeder nog steeds de borst, maar nodig hebben ze die niet meer. Al lang niet meer. Over een half jaar wegen ze 25 kg. Over 2 weken zijn ze al onlosmakelijk verbonden met hun families. En voor eeuwig blijven het mijn pups. Mijn babies. En dat vervult me met trots, met dankbaarheid, met geluk...

Op het punt van een nieuw begin; Spike en Wouter

Wij hebben vanavond geproost op een fantastische 9 weken, op een geweldige moeder en een waanzinnig prachtig en sterk en relaxt nest... En wederom heel erg fijne pup families. Wortels zijn gegroeid, lijntjes gelegd. We zijn familie.

Vertel het maar, alles...

Cato, Louis, alle J-pups; dank jullie wel. Voor je liefde, je kracht, je leven. Dank! En jullie, lieve mensen met een Wishtone thuis of bijna in huis: dank jullie wel. Voor je liefde en vertrouwen.

Zoo sterk hun liefde; ze duwen me omver!
Zo gaat dat: eerst help ik ze geboren worden, dan zijn ze in 8 weken sterk!!

Wij gaan na dit weekend lekker aan de slag met Bisou. Net als jullie met haar broertjes en zusjes. And we will meet again. Als ze nog groter, nog sterker en nog meer verweven zijn met eindeloos veel nieuwe patronen. Verbonden in een rijk en veilig leven. Het lijntje blijft, de patronen veranderen maar ze vervagen niet. De basis is gelegd. Op de fundamenten wordt verder geborduurd. een leven lang.