Tuesday, 17 February 2015

It's all about the BONE!


 Sterk spul!...

Enkele dagen kregen de vijf van Cato een bot. Of liever, twee botten met veel vlees. Het waren beslist geen kinderachtige botten, het waren hele kluiven... Om aan te proeven, te snuffelen, te kauwen. Om mee te spelen en om te onderzoeken. Om mee te slepen en te sjouwen. Om stoer mee te zijn, en verwonderd. Om samen mee te zijn en om privacy mee te zoeken.

Flaneren met bot op ons terras; zien en gezien worden

Privacy willen is iets heel nieuws voor de pups. Pups doen de eerste weken van hun leven het liefste alles samen. Samen eten, slapen, spelen, stoeien. Samen onderzoeken, samen proberen, samen leren. Maar wanneer ze iets lekkers krijgen, en zeker met deze joekels van botten, gebeurt er iets dat nieuw is voor ze. Ze proberen weg te sneaken, in een hoekje, onopgemerkt door broers en zusje. Want een bot wil je natuurlijk wel even zelf in alle rust onderzoeken... Zonder nieuwsgierige kapers op de kust, hoe lief en leuk ook!

Met z'n vieren buigen ze zich over het ene bot

De pups zijn nu al een paar dagen kort met Cato en ons buiten geweest. Om te plassen en poepen en om te ontdekken. Nu is de tuin alleen maar decor; het draait nu all about the bone! Opeens zijn takjes en blaadjes of iemand anders' staart niet meer zo interessant. Echte carnivoortjes zijn het. Rovers, op strooptocht.

Gaan met die banaan!

Het valt nog niet mee om met zo'n ding aan de haal te gaan. Ze zijn stevig, de vijf van Caat, maar dat zijn deze kluiven ook!! Je stopt ze niet even in je holle kies...

De fijnproever

Imponeren, flaneren, degusteren... Met zo'n kluif kun je alle kanten op. Een beetje rennen, een beetje stoeien, en naarstig het beste plekje zoeken om rustig alleen te kunnen genieten.

 It's all about the bone!

Het is een enerverende toestand, en terwijl ik ze zo druk bezig zie, weet ik al hoe heerlijk ze zometeen weer zullen slapen. Samen; als een hoog polig zwart tapijt, gedrapeerd rond mams Cato. Snurkend en na smakkend, dromend van the bone...

 Samen delen??...

En Cato, die gaat straks lekker kluiven en genieten van een bot waaraan haar kleintjes hebben mogen proeven. Want een moeder heeft vele privileges en dit is er daar een van!

Diner voor twee