Monday, 23 February 2015

Hormoon Huishouding


Lekker lui in vol ornaat

In een roedel gebeurt er vaak van alles tegelijk. Zoals nu. Cato zorgt voor -en geniet van- haar babies, haar laatste nestje. Haar oudste dochter LouLou is hoogzwanger en haar dochter Bisou, uit het vorige nest van Cato en Louis, is samen met Bibi hoog loops.

 Dikke buik en volle boezem en in aktie!

Met alle effecten van dien; Cato geniet het liefst alleen met haar kroost, dwz wel zonder pottenkijkers in de vorm van roedelgenoten. Ze is niet een moeder die delen wil met haar familie en vrienden. Ze geniet gewoon heel erg van het moederschap. LouLou wil het liefste steeds vlakbij mij zijn. Ze verliest me niet uit het oog en gaat liggen, daar waar ik bezig ben. Of het nu koken, was vouwen, schoonmaken is. Maar als ik bij de pups en Caat ben, moet ik haar dus even achterlaten. Niet tot Lou's genoegen... Ze gaat zitten bij de deur en wacht.

LouLou's terloopse tukjes aan mijn voeten

En Bisou is naarstig op zoek naar een geschikte dekker (of dekster, dat mag ook, en geschikt is een betrekkelijk begrip want ze heeft duidelijk echt hoge nood en dan kan je niet al te kritisch zijn)... Bisou heeft geen rust in haar lijf en hoofd, de hormonen gillen om iets. Hijgend loopt ze rond, op zoek, op zoek...

 Kordate tred

Het is lastig om het zo voor iedereen goed te doen, want Cato wil rust maar ons gezelschap waardeert ze. LouLou wil overal bij zijn en Bisou is door driften gedreven, niet rustig dus!

 Knuffel

Gelukkig is Bieb ook loops en wil ze best een paar dekpogingen wagen. Mits Bisou haar ook bestijgt; er wordt een boel geflirt en geflaneerd in de tuin door beide dames...
Arme Tessel wil ook wel, en gezien hij al jaren gecastreerd is kan het ook geen kwaad, maar hij wordt bekaf van het achtervolgen van Bisou, dus bescherm ik hem voor zichzelf...

 Trots op mijn stok!

Al met al vergt het dagelijks leven hier momenteel veel denkwerk; kan deze deur open, kan die bij die?? Het houdt ons scherp...

 Poseren

Het is zo mooi om LouLou in haar eerste dracht te zien groeien. En extra bijzonder naast  haar moeder Cato en LouLou's volle kleine broertjes en zusje. Een moeder voor de laatste keer en een moeder die er bijna aan beginnen gaat. LouLou is prachtig! Enorm dik al en ze heeft een grote boezem. Ze beweegt zich wat onwennig in haar grote lijf, maar maakt soms nog sprintjes door de tuin. 

 Speelse dikkerd

De pups van Cato proberen gretig haar tepels uit, wanneer hun grote zus LouLou even op bezoek is (en Cato een ommetje door de tuin maakt!). LouLou kijkt wat verwonderd, niet begrijpend naar me wanneer de kleintjes haar tepels zoeken. Ze heeft nog geen melk; haar melk is straks voor haar eigen babies!

Precies haar mams! (Cato)

LouLou is rondom de jaarwisseling gedekt door Sailor, en eigenlijk 'wisten' we meteen dat ze zwanger was. Ze had vrijwel direct een andere air over zich. Stiller, ingetogen, bedachtzamer, en dat groeit nu met de dag, net zoals haar omvang. Ze wil sinds de eerste dagen van januari opeens het liefst de hele dag op schoot, kroop zowat in me en haar honger was en is indrukwekkend... Ze verslindt haar bak zowat en kan ook bijna niet meer zacht iets uit m'n hand pakken.

Uitbuiken

Sinds een week is er een nieuw gedrag ontwikkeld; LouLou doet een soort van 'stoelendans'. Ze wringt zich tussen de stoelpoten door, heen en weer, van links naar rechts en terug. Het past haast niet, ze is zo breed en dik... Maar het 'moet' gebeuren.
Wij wachten in verwondering af met LouLou, slaan het groeiende wonder gade, genieten van de laatste week met Cato's M-nest en houden dolle Bisoutje in toom. Want die moet nog een jaartje wachten voor ze mams mag worden!