Thursday, 5 March 2015

MamaLou


 
 MamaLou is geboren met haar eerste zoon

LouLou is zondag 1 maart bevallen. Ze schonk het leven aan 7 pups, vier reutjes en drie teefjes, allen zwart. Zaterdag 28 februari was ze al erg onrustig; graven in de tuin en in alle mandjes en de bank. Ook kroop ze in allerlei hoekjes waar ze nooit zit en achter de bank wrong ze zich met haar dikke lijfje...

Graven, nest maken!

Druk in de weer was ze, om een hol te maken dan wel te zoeken, afgewisseld met diepe slaap. De bevalling was duidelijk nabij, maar wanneer het voorbereidende werk overgaat in echte weeen, weet je nooit. 

"Wat gebeurt er in mijn buik?"

Weeen

Melkfonteintjes...

Toch gaan slapen, vlakbij LouLou, en verschillende keren checken hoe het met haar was. Rond 3 uur 's morgens op zondag was ze duidelijk veranderd; haar oogjes stonden anders en haar buik is ook veranderd. Opgestaan dus en om half 5 begonnen de weeen over te gaan in persweeen. Je zag duidelijk aan LouLou dat ze niet snapte wat er in haar lijfje gebeurde. Ze was verwonderd, onder de indruk, en probeerde verschillende poses uit om de weeen beter te doorstaan.

Een dochter wordt vakkundig schoongelikt

Om 5:40 werd LouLou moeder... Haar eerste zoon werd geboren. Ze schrok van wat er gebeurde, maar we lieten haar meteen haar pup zien en de stress was direct gesmolten als sneeuw voor de zon. Ons kleine Loutje was moeder. Een moeder vol zelfvertrouwen en met een rust en ontspanning alsof ze al meer bevallingen doorstaan had.


Moederliefde

Na de geboorte van haar eerste pup, die haar overkwam en overviel, herstelde ze onmiddelijk toen ze haar zwarte zoon zag. Vanaf dat moment, het moment waarop ze moeder werd, overkwam de bevalling haar niet meer. Ze was relaxed en stabiel, 'in control'. Helemaal 'in charge', vertrouwend op zichzelf, haar lichaam en op ons.

Zorgzaam en helemaal 'in control'

Net uit de vruchtzak

Deze bevalling was een perfecte samenwerking tussen LouLou en mij. Ik hield de net geworpen pup in vruchtzak voor haar vast, zij maakte 'm open, likte de pup schoon, beet de navelstreng door en verkortte die, en ze verorberde de placenta. Alsof we het tot in detail gerepeteerd hadden. Het volste vertrouwen, harmonie. Een bevalling zoals je 'm elke teef gunt en zoals je hoopt dat het zal gaan.

Moederen

Haar schatten in haar armen verzameld

LouLou heeft als sinds de zesde week van de dracht enorme melkpaketten en de laatste uren voorafgaand aan de bevalling, droop de melk gewoon uit haar tepels, in kleine straaltjes! Ze keek niet begrijpend naar de plasjes melk die zich op de grond vormden, snuffelde er verwonderd aan, maar nu kon de biest door de pups worden opgedronken. Ze hoefden alleen maar aan de tepels te gaan hangen, de melk liep vanzelf naar binnen.

Collectors items

Knus

Haar pups heeft LouLou het liefst tussen haar voorpoten, daar verzamelde ze hen steeds, nadat ze gedronken hadden. Snuffelen, likken, diepe zuchten van alle indrukken... genieten, ook als zich alweer een nieuwe pup aankondigde met weeen. Haar groeiend aantal pups hing aan haar borst terwijl ze weer een pup baarde. Het ging zo vloeiend,  haast als 'vanzelf'.

Rustmoment

Bijna klaar...

De pups die vruchtwater binnen gekregen hadden, zogen we leeg onder toeziend oog van mamaLou, die rustig vlakbij ons was, haar pups niet uit het oog verliezend, niet in de weg staand en vol vertrouwen.. En wanneer er een rustmoment was, pakte ze dat. 

 Hard werken, bevallen!

Het is heerlijk wanneer een bevalling zo goed gaat, zo mooi is! LouLou heeft het fantastisch gedaan en haar eerste bevalling is een prachtige positieve ervaring voor haar geweest. Precies wat ik zo hoopte en zoals elke moeder zo verdient. Dankbaar!

MamaLou: Hot and Happy!!!
(the day after)