Saturday, 14 March 2015

Gezoogd en gebotteld


Wat doe jij daar???

Pups de fles geven is ontzettend leuk, als het niet echt nodig is. LouLou heeft genoeg melk en er is dus geen noodzaak. Alles gaat goed. Maar het is zo gezellig!! Samen met mama Lou en haar zeven kleintjes in de werpkist, muziekje aan, gezellige lichtjes, de heerlijke gulzige geluidjes van de pups en hun kreuntjes... LouLou bekijkt het allemaal zeer oplettend. Ze heeft ook aan de fles geproefd en gelikt, erin gehapt zelfs, zowel aan de speen als de achterkant...

..."en een slokje voor mama???"

Ze kijkt gebiologeerd en niet helemaal begrijpend naar het fenomeen, de eerste keer dat ik de fles ten tonele bracht, twee dagen geleden. De pups vinden het geweldig, maar "hoe krijg je er iets uit???" lijkt LouLou te denken... `Het zuigreflex is slechts tijdelijk aanwezig bij honden, bij jonge pups namelijk. Zeer snel verleren ze het zuigen en dat komt nooit meer terug. LouLou krijgt geen druppel geitenmelk uit het flesje waaruit haar 2 weken oude pups gretig de 250 ml leegzuigen.

Het beste komt van LouLou!

LouLou komt er gezellig bij liggen, en zo zitten we met z'n allen in de werpkist, zij met volle boezem, ik met gevulde flesjes, en de zeven dorstige pups krijgen elk hun kans.


Voeding, liefde, geborgenheid, zorg, warmte...

De pups gaan al voorzichtig van kruipen naar eerste stapjes. Ze tuimelen onderste boven, blijven dan tevreden en/of verdwaasd liggen of proberen het opnieuw... Lopen zullen ze over een paar dagen allemaal!

Flesje leeg; buikje rond!

De meeste oogjes zijn nog helemaal dicht, maar hier en daar zie je al een kiertje... Een ooghoek, een zwart glimmertje achter de luikjes die we nu alweer 14 dagen zo goed kennen...

Oogjes op kiertjes...

En hoewel LouLou bijna non stop in de werpkist ligt tussen haar pups, en haar 'dwergjes' dus eigenlijk steeds hun buikjes vol hebben, om over het extra flesje van ons maar te zwijgen, sucken die kleintjes bij elkaar hun lieve zachte roze buikjes blauw. Blauw-paars met zuigzoenen... Van broer of zus... Alsof ze honger kunnen hebben!!! Gekke beestjes... Enorme zuig behoefte.

Moedermelk is het beste voor elk!

Moedermelk van LouLou, geitenmelk in het flesje, moederknuffles, mensenknuffels... De pups van Sailor en LouLou laten al het goede over zich heenkomen. En ze groeien, en ze groeien...

Buikje rond, in dromenland

Moeder en pups leveren hier kracht prestaties. En wij genieten van ze, en stoppen de kleintjes en mamaLou af en toe (!) wat extra's toe. Het is luxe en het is onbetaalbaar. Het 'gaat vanzelf' en het is een groot wonder. Net als het hele leven zelf.

Poetsen...