Thursday, 23 July 2015

Hap slik weg!...


Mmmmmmmm....

De kleintjes van Baguette en Louis zijn er inmiddels alweer helemaal aan gewend: naast moedermelk nu al een week gemalen vlees op het menu. Eerst een keer daags, maar nu is het al drie keer daags feest!

 Devotie...

Ze vonden het de eerste keer al zaaaalig... Ze verdrongen elkaar om de schaaltjes vlees en ze aten van meet af aan al vol overgave. Niets is belangrijker voor een labrador dan eten, en dat voelden de zes Ootjes aan hun water! Ze stonden alle zes met hun voorpootjes in het vlees, en sommigen met alle vier hun pootjes... Een ware bende was het, die Baguette naderhand maar al te graag en met overgave schoon gepoetst heeft.Inmiddels hebben de zes tafelmanieren, er wordt niet meer barbaars in de bakjes vlees gestapt. Ook lijken ze te weten dat er altijd genoeg is, dus dat schrokken en elkaar verdringen niet nodig is.
Ze blijven zelfs vaak mooi in het gelid staan; drie bij het ene schaaltje en drie bij het andere schaaltje. Pas wanneer de bodem in zicht komt, gaan de pups schuifelen en zoeken naar het andere schaaltje, want misschien is daar nog wel wat te halen.Wanneer ze eten, hoor je alleen een zacht gesmak. Dining is serious business! Tafelconversatie , daar is geen tijd voor. Hap slik weg!!!!

Netjes in een kringetje

Baguette slaat de eet-feestjes van haar koters gelaten gade; Zij weet precies wanneer het haar tijd is en ze zal zich nooit voortijdig in het  eetfestijn mengen. Mama kent haar plaats. Zo lief zit ze daar, onze top mams. 

 De restjes zijn voor mammie

Maar het wachten is het waard; na het eet-feestje van de kleintjes, begint Baguette's poets-feestje. Eerst worden de schaaltjes zorgvuldig uitgelikt (al is er soms niets over), en dan begint Baguette nauwgezet aan het echte poetswerk; de pups en het vetbed worden met grote toewijding schoon gelikt, terwijl ze zich behoedzaam tussen haar kleintjes en de schaaltjes voortbeweegt. Dat is niet eenvoudig, want haar zwarte kroost verzamelt zich alsof het afgesproken is rond haar boezem.
Best for last! Want hoe heerlijk en verantwoord het vlees ook is; er gaat niets boven Mammie's melk!

 Mammie's poets-feestje!

 Zou hier de uitdrukking "aan m'n kop zeuren" vandaan komen?...

De tijd dat Baguette moest liggen om haar pups te zogen, is al lang voorbij. Zelfs wanneer ze staat of probeert te lopen, lukt het de grote kleintjes om haar tepels te bemachtigen en te drinken. Gulzige grijperds zijn het!

...Maar het toetje blijft toch het aller aller lekkerste!...