Saturday, 28 April 2018

Het avontuur van LouLou en haar Wishstone Y-nest


Het Wishstone Y-nest

Loulou is bevallen, op 25 april. Ze is de trotse moeder van twee dochters en twee zonen, allen zwart. Deze zwangerschap van LouLou was een heel bijzondere. Na de dekking was ze vrijwel meteen anders, niet meer echt in ons midden maar op haar eigen roze wolk. We waren er dan ook van overtuigd dat ze zwanger was, net als Bootsz. 

De vooravond van haar bevalling: 'ontploft'. Dochter Keet doet mee

Maar op de echo ruim 3 weken na de dekking, werden geen pups zichtbaar. Schijnzwanger, heel schijnzwanger, dachten we toen. Maar... ze werd steeds maar schijn-zwangerder!! We wilden niet voor verrassingen komen te staan, gezien Bootsz ook zwanger was en er voor twee nestjes tegelijk wel even wat reorganizeerd moet worden hier thuis. 

Nest graven; ze geeft het de volle 100%!

Dus... nogmaals een echo met ruim 5 weken en ja hoor; babies in beeld! In elk geval 3! LouLou had ze gewoon heel goed verstopt! Opeens hadden we toch twee hoogzwangere dames in huis!
Loutje werd in de laatste twee weken van haar dracht dikker en dikker en ze ontwikkelde een boezem voor een heel elftal, net als tijdens haar vorige twee zwangerschappen.

Veilig in 'haar' hoekje

Woensdag was het zover; terwijl de melk al in straaltjes uit haar tepels liep (net als de vorige twee keer, en alleen Loulou heeft dat), begonnen de voorweeen en Loutje kroop weer in ‘haar’ hoekje, precies zoals we van haar gewend zijn. Daar in haar hoekje in de hal zat ze stilletjes en liet ze de voorweeen over zich heen komen. 

 Voorweeen terwijl de melk in straaltjes uit haar tepels stroomt...

Premium biest!

Toen de echte wee├źn begonnen, kroop ze net als de vorige keren op schoot. Elke bevallende hond doet het op haar eigen manier, heel bijzonder. Het is ontroerend, zoals ze dan steun bij ons zoeken, ze zijn dan zo kwetsbaar en zo vol vertrouwen in ons.

Trots met haar dochters Ying en Yang

 Eerste slokjes

Twee flinke dochters werden er geboren, en toen stagneerde de bevalling. LouLou perste en deed zo haar best, maar er kwam geen pup meer tevoorschijn. Papa Pernod zat op de veranda voor het raam, alsof hij wist dat hij op dat moment weer vader geworden was, en hij zijn LouLou bij wilde staan bij deze zware klus.

Hazenslaapje tussen de weeen door

Papa Pernod leeft mee vanaf de veranda

Het was hard werken voor haar, en lang wachten en hopen en geduld hebben. Totdat het tijd was om maatregelen te nemen...
Het werd een keizersnee. Twee jongens kwamen er nog ter wereld, degene die voor het geboortekanaal lag, degene waarop LouLou zo hard gewerkt had zonder het gewenste resultaat, was een hele flinke jongen, nog een stuk steviger dan zijn broertje en de twee thuis geboren zusjes. Die kon er gewoon niet uit via de natuurlijke weg...

Broers Yummy Yummy en Yabba Dabba Doo

Een keizersnee is niet wat je wil voor je moederhond, en tijdens de bevalling uit de werpkist moeten stappen om naar de dierenkliniek te gaan, is heel naar! Maar soms moet het en dan is er gewoon geen andere weg mogelijk. LouLou doorstond het allemaal fantastisch! Ze bleef heel rustig, raakte niet in paniek, terwijl er toch een pup in de weg lag binnen in haar.  Ze was heel rustig en liet alles gelaten over zich heenkomen. Zo flink als ze was en zo vol vertrouwen; wat een kanjer!

Weer veilig thuis

De twee zonen werden geboren, ze hadden een makkelijke bevalling want ze hoefden niet door het geboortekanaal. Ze tijgerden dan ook zeer energiek en hongerig door de couveuse, terwijl LouLou gehecht werd. Ze tastten met hun bekkies mijn vingertoppen af, op zoek naar de tepel met melk... De natuur is zo bijzonder! Ze werden zo snel mogelijk aan de borst van de ontwakende LouLou gelegd. Ze hoefden niet voor de melk te werken; net als de zusjes die thuis al geboren waren, liep de biest gewoon hun gulzige mondjes in. LouLou lekte melk, de babies zaten binnen no time onder! LouLou likte haar twee zonen liefdevol terwijl ze nog wat lodderig uit haar ogen keek.

Stoere lieve LouLou met een verkoelend hoofddoekje

Eind goed al goed; zo snel mogelijk weer terug naar huis en de inmiddels schone werpkist in. Daar lag ze, onze kanjer, een beetje groggy nog, van de narcose, maar o zo trots en gelukkig. En de babies, die lagen in een melk-regen aan haar borst, sterk en bewegelijk. Hun lieve baby geluidjes vermengden zich met de zachte diepe snurkgeluiden van hun moeder.

Terwijl LouLou bijkomt, tijgeren de pups in het rond

Dit is niet wat je wil, dit is ons schrikbeeld; een keizersnede. Maar soms moet het en allemaal weer veilig thuis in onze warme puppiekamer, iets na middernacht, waren we ontzettend trots op onze knappe stoere LouLou en haar vier stoere dikke kinderen! En dankbaar dat het goed gegaan is!
Op de 12 pups onder ons dak, van Bootsz en van LouLou en op onze brave roedel, die zich zoals altijd tijdens bevallingen zo braaf en stilletjes op de achtergrond gehouden had, hebben we geproost! Wat een avontuur...


Het Wishstone Y-nest van LouLou en Pernod:

Wishstone Ying (teefje)
Wishstone Yang (teefje)
Wishstone Yummy Yummy (reutje)
Wishstone Yabba Dabba Doo (reutje)