Thursday, 12 April 2018

Het dubbel dikke buiken blog


Bootsz in het zonnetje (gisteren)

Dat Bootsz zwanger is, daarover bestaat al weken geen twijfel. Vanaf dag 1 na de dekking is ze enorm hongerig, bedelt ze zelfs. Dat is niets voor onze brave deemoedige Bootsz. Je ziet aan haar snoet dat ze een beetje schrikt van deze vrijpostigheid, maar de honger is sterker dan zijzelf.

De aller liefste blik...

Half februari zijn zowel LouLou als Bootsz gedekt door onze grote vriend Pernod. Zoals vaak, waren alle meiden hier tegelijk loops, dus we moesten kiezen wie er gedekt zouden worden. Voor Bootsz is het ruim een jaar geleden dat ze haar eerste nestje met Pernod had. Daar hebben wij onze jongste aan overgehouden, Bootsz' dochter Tommie.

 Niet echt op deze planeet; zwevend op zwangere wolken (LouLou)

Voor LouLou is het langer geleden ( zomer 2016), dus dat zij gedekt zou worden stond vast. Ruim 3 weken geleden zijn we met Bootsz en LouLou naar de echo studio gegaan, om zeker te weten dat beiden zwanger waren. Wat betreft Bootsz was er weinig suspense; de echo bevestigde wat we eigenlijk al zeker wisten: de babies kwamen meteen in beeld!

Big mama Bootsz  

Van LouLou hadden we ook hoge verwachtingen, om hoe ze uit haar ogen kijkt en door de wereld gaat; alsof ze op een andere planeet zit, zooo lodderig kijkt ze. De helft gaat langs haar heen, alleen als er eten in het spel is, is ze een en al focus.

Stony Maloney! (LouLou, gisteren)

Maar hoe we ook zochten van alle kanten tijdens de echo, er kwamen geen vruchtzakken in beeld...
Teleurgesteld waren we zeker, maar in elk geval heel blij dat Bootsz wel zwanger was. Hoe goed je het ook uitkient, het is en blijft natuur en een groot wonder waar je niet volkomen grip op hebt...

LouLou: flaneren in de lentezon

Bootsz' buik groeit met de dag en neemt inmiddels groteske vormen aan. Maar LouLou werd ook steeds dikker, haar borstpartij is groter dan die van Bootszie! Enorm schijnzwanger, dachten we. En dat kan; de schijn bedriegt bijna elke loopsheid als er niet gedekt wordt. De hormoon huishouding houdt de meiden vaak enorm voor de gek. 

Zoals elke morgen 'op wacht'; onderaan de trap voor de eerste knuffel van de dag

Maar steeds vaker wanneer ik LouLou vanuit m'n ooghoeken zag, dacht ik dat ze Bootsz was, zo zwanger oogde Loutje! Ze werd ook met de dag 'lodderiger', alsof ze zo stoned was als wat! Ze loopt wat afwezig en verdwaasd rond, niet zoals we LouLou kennen. 

 Buik (van 7 weken) in beeld

Voor de zekerheid dus eergisteren nogmaals naar de echo studio, dit keer alleen met LouLou. En BOEM! Meteen zien we een pup in beeld, en dan nog een (paar)! Niks schijn, niks Stoney Maloney! 'Gewoon' zwanger is ze!

 Bootsz omringd door vriendinnen LouLou en Keetje

 Loutje heeft ook babietjes!!! Ze heeft het spannend gehouden; ze had ze drie weken geleden goed verstopt. Wat een verrassing en wat een feest!

 Bootsz en co, mama/oma Bibi op de achtergrond

Dus zijn we snel de tweede werpkist ook tevoorschijn gaan halen! We hebben hier niet een, maar twee aanstaande moeders! Hoera!

 Op de uitkijk, ruim 6 weken zwanger

 Er komen babies aan! En wat kijken we daar naar uit. Het is alweer 5 maanden geleden dat de pups van Keetje en Bisou uitvlogen. Onze kleine Tommie van net een jaar wordt grote zus!

 Bootsz' buik wordt bewonderd en besnuffeld door de roedel

Terwijl Bootsz inmiddels spiedend door de tuin loopt, op zoek naar een goede plek om een hol te graven en LouLou de helft van wat hier gebeurt niet meekrijgt omdat ze helemaal in haar eigen 'bubbel' zit, zijn wij ook aan het 'nestelen'. Dat gaat altijd zo, vlak voor een bevalling; alles goed opruimen, voldoende eten inslaan, laatste boodschappen en andere uithuizige dingen doen. Want hier is nu rust nodig en wij zijn klaar voor de pups, van twee moeders!

  Bootsz 6,5 weken zwanger

LouLou's buik groeit nu ook echt met de dag, en ik begrijp nu helemaal dat ze vorige week eten heeft gestolen terwijl ze net gegeten had. Ze was niet 'gewoon een labrador', altijd in voor een snack! Haar babies schreeuwden om eten!

Buik of geen buik; gewoon lekker op haar rug: "kriebelen!"

Er komt al melk uit LouLou's tepels en Bootsz 'buik barst bijna uit elkaar! Ze is bijna net zo breed als ze lang is... Ons lieve hangbuikzwijntje. Het wonder in de moeders wordt elke dag groter, concreter, tastbaarder. Wanneer Bootsz bij me op schoot zit, en dat is vaak, voel ik haar pups bewegen...  Het zal niet lang meer duren voor de eerste bevalling, van Bootszie, inzet...