Wednesday 24 April 2019

The mama's and the papa'sDe gevulde buikjes van Bootsz en Tommie

Terwijl de dagen langer en lichter worden, worden Bootsz en haar dochter Tommie dikker en zwaarder. Ze zijn samen zwanger, Bootsz weer van Pernod, en Tommie van Louis. We hebben dus twee aanstaande mama’s en twee aanstaande papa’s in huis!  Tommie is voor de eerste keer zwanger. En dat is nog niet alles; we hebben een aanstaande oma in huis, die ook voor het eerst, aanstaande OVERgrootmoeder is! Want Bibi is Bootsz’ mams en Tommie’s oma.

Aanstaande papa Pernod en aanstaande mama Bootsz

Het is hier een oase van rust, van vredige loomte. Maar niet voor lang, dus. Het is stilte voor de storm! In het zonnetje liggen ze, of in de schaduw, de zwangere dames en de rest van onze roedel. De mama’s en de papa’s en oma-overgrootmoeder-to be, en de rest.
Genoten wordt er van het zomer weer, door mij misschien nog wel het aller aller meeste!

Aanstaande oma en overgrootmoeder Bibi: zen in de zon

De meesten zoeken de schaduw op, maar Bibi ligt rustig uren in de zon, buik omhoog, te genieten. Alleen Pernod en Sophie zijn actief, in de weer met ballen en kongen en ander speelgoed. De rest houdt zich rustig, slaapt of soest op de koele tegels van ons terras.

Water pret

Pernod is ongevraagd ook in de weer met ons wasgoed, dat in de zon te drogen hangt. Na een winter lang binnen drogen , is het wasrekje in de tuin met onze kleren voor hem een grote verleiding. Hij is nu eenmaal huishoudelijk ingesteld (haalt zijn eigen knuffels uit de wasmachine, ‘reorganiseert’ de handdoeken in de kast en stalt dagelijks zijn schatten -zijn knuffels, balletjes en kongen- uit in de vensterbank), en nu is hij in de weer met sokken en andere items van onze garderobes. Voor ons blije ei is alles een feestje...

Aanstaande mama Tommie en papa Louis

Keet en Tommie genieten van het badje, Bootszie wordt zenuwachtig van de tuinslang, dus kijkt van een veilige afstand toe, terwijl keet er naar gaat blaffen, en Louis heeft zijn grote mooie lijf uitgespreid op mijn stretcher; hij ligt er met een tevreden uitdrukking, zo van ‘ze hebben eindelijk begrepen wat ik wil’... Zomer en zomer weer, daar houden we van @ Wishstone!

Tommie en co

Tommie ziet er koddig uit met haar dikke lijfje. Ze is altijd rank en bewegelijk, nu vol in haar flanken met flinke tietjes, en rustig. Ze slaapt veel en ligt het liefste op haar rug, met haar buik en boezem omhoog. Bootsz kennen we al als hangbuik zwijntje, zo lief en aandoenlijk! Ze hebben alle twee erge honger. Tumtum is gewoon zichzelf niet meer! We kennen haar als afwachtend, rustig wachtend op haar beurt voor het eten of een snack. Ze pakt normaal gesproken de snacks heel voorzichtig en zacht uit onze handen, maar ze is  is al bijna zeven weken geleden veranderd in een haantje de voorste met een gretigheid die gewoon gevaarlijk is voor onze vingers! 

Voetjes koelen

Het is sterker dan zijzelf; ze springt de lucht in als we eten maken, voor de hondjes of onszelf, als een soort kangeroe. En om te voorkomen dat ze ons om ‘s morgens half zes wakker jodelt van de honger, krijgt ze al weken nog een klein hapje voor het slapen gaan. Ze is een hongerige wolf geworden! Het mooie is dat die eetlust echt vrijwel direct na de dekkingen verandert; zwanger en hongerig zijn ze van de ene dag op de andere... Bootszie is iets meer ingetogen hongerig. Ze legt als ik eet haar hoofd op mijn been, en kijkt me aan met oogjes die zeggen:” ik weet dat het niet hoort, maar ik kan er niets aan doen!” 
Bootszie en co in het zonnetje

Het huis is in de zomer opeens een stuk groter, nu we de tuin en het terras erbij hebben als leefruimte. De specht trommelt op een boomstam en de vogels fluiten...  We hopen op- en dromen van-  een zomer met gelukkige moeders en puppen op ons terras. 

Bootsz en haar buik...

Maar eerst moet er nog wel het nodige gebeuren! De beide moeders zijn 6,5 weken zwanger, nog ruim twee weken te gaan voor de bevallingen. Voor Bootsz en Tommie zal het fijn zijn als de warmte de komende twee weken afneemt, want met dikke buiken is de warmte zwaar, daar kan Bibi over meepraten. Zij was hoog zwanger tijdens de hitte golf afgelopen zomer. De airco moest er aan te pas komen om de laatste dagen van haar dracht dragelijk te maken. 

Tommie en haar buik...

We genieten van het hier en nu; de zon, de tuin, de tevreden roedel. We pakken hier allemaal onze rust, nu het kan, om straks de klus die komen gaat, te klaren.