Tuesday, 12 January 2010

Oorlog en Vrede

Zoë, onze Babe met Ambities...

Zoë is 12 weken en vol van streken. Al is ze ook erg zoet en aandoenlijk. Ze heeft haar momenten.
Er hebben hier al heel wat puppies rondgelopen en elke pup heeft weer zijn of haar eigen eigenaardigheden, natuurlijk. Dat houdt het spannend en interessant.

Het slagveld:Oorlog en Vrede

In onze woonkamer staat een grote boekenkast. Vol boeken, dat spreekt vanzelf. Tessel had het als pup erg voorzien op onze fotoboeken. Baguette's favoriet deze zomer, toen zij de boeven-leeftijd had, was een hondenboek en Zoë kan maar niet van Tolstoï' s "Oorlog en Vrede" afblijven.

Zoë is very much into her books...

Het is eigenaardig, dat de vele delen van "Oorlog en Vrede", uit het russisch vertaald in het frans, nu juist zo'n aantrekking op onze kleine Zoë hebben. De verschillende delen van Oorlog en Vrede heb ik gekregen uit de nalatenschap van mijn opa. De boeken hebbben 2 wereldoorlogen overleefd, en vele verhuizingen, ze zijn al meer dan 100 jaar oud.

Onze boekenwurm

Nu zijn Zoë en ik al twee dagen in gevecht over de boeken. De plank ernaast is bezet door nederlandse literatuur, Gerard Reeve en Theo Thijssen. Daar vindt ze kennelijk niets aan. De fotoboeken, die aan de andere kant van Tolstoï staan, laat Zoë ook met rust.

"Wat nou?!"

Andere werken van Tolstoï staan ook (nog) onaangeroerd op de plank... Zoë weet wat ze wil. Zoë is kieskeurig, en ze heeft duidelijk smaak. Ze is op oorlogspad en ze geeft niet op.
Momenteel zit ze luid blaffend in haar bench, uit protest, omdat ze niet ten strijd kan trekken.

Boeven, dat zijn het, de schattige 'Page-reclame-pups!...