Friday, 8 January 2010

Sugarbabes thuis

Lieve kleine grote Sem! (Wishstone A Star is Born)

De pups van Sugar en Stash zijn nu een maand in hun nieuwe thuizen, bij hun families. Een reportage!

Sem voor zijn huis en poes Doortje in de boom.

Met Sem gaat het goed. Hij kan al zit en hij is inmiddels zefs on good terms met de poes Doortje. Die moest het eerst allemaal maar eens aanzien, maar ze weet inmiddels dat er geen kwaad in de zwarte pup schuilt. Hoewel hij wel wat speels bijt, teveel naar de zin van zijn kinderen Jet en Gijs. Maar dat leert hij nog wel af.

"Tis dat ik niet lang stil sta, ander was k ondergesneeuwd!"

Sem gaat binnenkort op puppie cursus, en er wordt thuis al druk geoefend. Maar vooral wordt er veel gespeeld. Met poes, kids en de hele family!

"Zit!"

Sem en 'zijn' poes Doortje

Yester smeedt een plannetje in haar nieuwe thuis

Yester (Wishstone Angel in Disguise) en haar broer Floris (Wishstone Aristoteles) blijven in dezelfde familie. Niet in hetzelfde gezin, maar met kerstmis waren ze wel samen en zo is het vaker. Heel gezellig en bijzonder!

Yester en Floris: natuurlijk is Yester, als teefje, de baas...

Yester is net zoals blijkt, alle meiden uit dit Sugarbabe nest, geen doetje. Ze heeft haar dromerige broertje (Floris is een echte reu!) er goed onder.

Yester ligt te eten...

Samen met broer Floris verkent Yester haar tuin in Friesland

Broer en zus herenigd met kerstmis (Floris is de witte)

Floris doet het ook goed thuis, en iedereen vindt hem zo lief en mooi. Soms wordt hij op de arm mee op stap genomen, om de werld te verkennen. Als kleine pup mag hij natuurlijk nog niet teveel lopen.

Close up van Wishstone Aristoteles

Floris tevreden thuis,on his Fat Boy

Kristy en Floris

Mannen onder mekaar: Floris en Eric

"... Heee, wat leuk; ben jij er ook?" Floris maakt kennis
met zijn spiegelbeeld

Bente heeft een kersboom uitgezocht...

Marjan en Jan mailen over Bente (Wishstone A kind of Magic):
"Jullie moeten de hartelijke groeten en beste wensen hebben van onze Bente. En natuurlijk ook van ons.
We hebben een bijzondere pup in huis. Ze is niet allleen magisch, maar ook adhd, een beetje Giles de la Tourette en volgens Jan met een lichte vorm van Asperger. We moeten haar echt in de bench stoppen om tot rust te komen (zij én wij!) en genieten zeer. Wat een heerlijke kleine draak. Een totaal ander type dan Laska en dat is ook weer heel goed, eigenlijk. Gelukkig is kleinzoon Seth een bikkel, want daarmee levert ze ware dominantieslagen en knokt ze roedelgevechten uit. Hij gilt wel van die scherpe puppentanden, maar als ik ze allebei corrigeer (zelfde manier, gewoon foei en braaf, met naam erbij) gaan ze allebei weer in de aanvalshouding staan en in volle galop op elkaar af!
De kerstboom staat nog. Vraag niet hoe."

Zwaar werk, hoor!

"Ze groeit verder goed, geniet enorm, ziet er prachtig uit, is héél intelligent (idiot savant!) en stapt overal moedig op af. We zijn heel gelukkig met onze Bente. Dat mag duidelijk zijn."

"Roedelgevecht"

Rangorde is weer bepaald, Bente aanvaart haar plaats!

Marieke mailt over Noortje (Wishstone Appellation Controlée), ons enige zwarte meisje van het A-nest:
"We zijn zo blij met Noor!!! Ties heeft haar al in de klas laten zien en ze ligt als een volleerde huisgenoot naast hem te snurken in de hondenstoel. Ze eet goed en is vrolijk en lief. Ze kan al zitten en loopt mee aan het riempje. ( waar ze natuurlijk nog regelmatig in hangt, hihi ). Auto rijden gaat ook prima. En in de bench gaat steeds beter, dat vind ze gewoon minder leuk. Eten geven daar, spelen in de bench en niet alleen in de bench als we weggaan ( dus ook als we gewoon in de kamer zijn ) daar hoop ik het mee te verbeteren. Heb je nog andere tips? De sneeuw is ook geweldig, mooie foto's volgen nog. En weet je wat het leukste is, zo'n warm hondje om je voeten en, als ze maar even de kans krijgt, er het liefst bovenop is toch geweldig!!"

Noortje in Elspeet, tussenstop op weg naar huis
meet the beagelszzz

De eerste avond: hoezo wakker houden, ze is met
geen kanon wakker te krijgen!

"Plasjes in huis nog wel, maar dat komt vanzelfgoed. Inmiddels in de bench gaat het ook goed, ze gaat er lekker zelf inliggen als het deurtje open staat. Ze kan al zitten en blijven zitten (heel even, hihi) als er een brokje op de grond ligt totdat ik zeg dat ze het moetpakken. Mees heeft al wel wat krassen op zijn benen en roept regelmatig"sit" tegen Noor (hij zegt Door, kan de N nog wat moeilijk uitspreken). Zeloopt ook al heel netjes mee aan de riem, maar vind 'los' natuurlijk veel fijner. Ze is eigenlijk alleen nog bij ons in de tuin (gelukkig hebben we wat ruimte om het huis), als ze helemaal is ingeent dan kan ze wel mee naaralle andere plekken. Ze ligt heerlijk bij ons aan de voeten (en op schoot) en geniet van alleaandacht. Ze is erg op ons gericht, heel leuk.
Inmiddels ook wat andere honden gezien, de buurhond en de hond van een vriendin die op "kraamvisite" kwam. (beide labradors, leverde leuke foto's op!) En ze reageerde zo blij toen ze die grote zwarte lobbes zag!"

Thies en zijn Noor in hun stoel

"Van de week stond Mees nog met zijn speen in zijn mond in zijn pyjama. Hij heeft er zo'n doekje aan hangen dat natuurlijk bungelende precies op hoogte van Noor. HAP! Noor aan de ene kant trekken en Mees wilden niet loslaten met de speen in zijn mond. Ze laat zich braaf corrigeren hoor. Kortom we worden nog steeds iedere dag verliefder op haar!"

Suzette, (Wishstone As Soon As Possible)
9 weken en nu al mijn eerste fotoshoot... I'm a natural (blonde)

"Suzette gaat super, kleine terror Suzy, Suzetteke slaapt nu even. Ze is Teuntje's (haar tante) grote vriendin. Die twee liggen (!) continu te spelen in het Biabed, als je ze niet uit elkaar haalt. Volgens mijn dierenarts moet ik ze laten gaan, omdat anders de rangorde niet wordt bepaald, maar ik wil Teuntje een beetje sparen. Ik wil Suus natuurlijk ook sparen ;-)), maar die gaat gewoon dóór, en valt niet in slaap of stopt niet. Suzettje wil niet naar bedje!!"

"Verder gaat het met luisteren goed, ze laat al 'los' ook, meestal... Poep vindt ze tot nu toe vies... Ze loopt goed, als ze niet zit... Ze poept en plast nog steeds alleen maar buiten de deur, op 1 ongelukje in het Biabed van oma Shona na... Als ze iets niet mag snapt ze het, en gaat verder spelen met iets dat wél van haar is, nadat ze eerst twee keer naar me geblaft heeft... Volgens mij zegt ze dan "wat ben jij een bitch, zeg", en ze heeft gelijk."

"En verder is ze gek op knuffelen!! Echt waar, ze blijft gewoon op haar rug op schoot liggen en houdt je handen vast terwijl je haar kriebelt. Achter de oortjes is favoriet. Maarehm...dat knuffelen dan wel als ze eerst heeft gewandeld en gespeeld."

Puppiedreamzzzz...

Suzette mailt zelf:
"Ik wil even zeggen dat het super is hier in Bovenkarspel. Ik kan al 'hier' en 'zit' en heb nog 0 keer in huis geplast of gepoept. Ze zeggen steeds 'Suzette' tegen me, dus daar luister ik ook maar naar, meestal.

Er komt heel veel visite, wel twee keer per dag, en ik ga iedere dag even bij oma en tante Teun kijken. Oma blijft iedere keer gewoon liggen als ik op haar spring of naar haar blaf, maar tante Teuntje is wel in voor een geintje. Ze zijn helemaal niet streng tegen me.

Ik heb al veel vrienden hier in de straat, en ik ben al naar het tuincentrum geweest. Esther heeft een draagzak voor babies, en daar ga ik lekker in liggen. Ben inmiddels 7400 gram, daar maakte Esther zich al bezorgd om, omdat ik niet veel ben aangekomen. Maar de assistente van de dierenarts zei dat het komt omdat het allemaal zo spannend is die eerste week.
Vanavond heb ik mijn eerste fotoshoot bij Arvin en Yvette. Esther zegt dat ik op de foto die bij deze mail zit een opa Ollie-blik in mijn ogen heb. Nouja, zal wel..."

Suzette, As Soon AS Possible, thuis!

Zoë, onze Stoere Sugar-babe-pup van 12 weken

Het is altijd makkelijker om een nest te zien uitvliegen wanneer er een pup bij ons blijft. En Zoë (Wishstone Absolutely Fabulous) is een blijvertje! Ze is al helemaal gewend aan de roedel en doet stoer mee, waar ze dat mag van mij.
Ik herken zoveel van wat de andere mensen met een Sugarbabe vertellen! Verwissel de naam, maak van Bente of Suzette Zoë, en het klopt. We hebben een zeer stabiele en niet uit het lood te krijgen pup, lief, ontvankelijk naar alles wat haar omringt, en nergens bang voor of van onder de indruk.

Zoë op onderzoek in de sneeuw

Janet, haar pleegmoeder, is nog steeds Zoë's steun en toeverlaat. Zoë drinkt geen melk meer, maar ze wordt nog zeer geregeld grondig gewassen door Janet. Tot en met de oortjes aan toe. Zoë laat Janet gewillig haar gang gaan. Verder is Baguette haar lievelings vriendin, maar daarmee mag ze niet veel spelen. Baguette is ook nog een pup, maar al een hele grote van bijna 8 maanden. Hoewel Zoë een veel groter ego heeft, en ook lijkt te denken dat ze veel groter is, moet het kleintje wel tegen zichzelf beschermd worden om letsel an de botjes te voorkomen. In feite is Baguette vreselijk lief, en ligt ze net als Cato meestal op haar rug met 4 pootjes de lucht in terwijl Zoë driftig in haar nek bijt en gromt...
Cato is de andere grote vriendin, en die kan wel eindeloos met 'Zootje', zoals Zoë hier heet, spelen. Want Cato, inmiddels echt volwassen, is heel rustig en voorzichtig.

Zoë (speelt met pleegmoeder Janet, net uit beeld)

Zoë weet inmiddels ook heel goed met wie er niet gesold kan worden. Jazz is echt de roedelleidster naar onze kleine stoere pup. Daar valt niet mee te spotten! Jazz gromt en Zootje weet dat ze alleen in omzichtige bewegingen rondom Jazz kan gaan...

Iedereen is tevreden en gelukkig, pups en hun mensen-families. Precies zoals we het het allerliefste hebben! Sugarbabes, way to go!
En Sugar zelf? Die is net met haar baasje verhuisd van Oegstgeest naar Noordwijk aan Zee. Daar waait ze lekker uit aan het strand en ze heeft vast haar figuurtje in no time weer in top vorm. Haar leven bestaat nu weer uit wind en zee en balletjes!

Shona, Farbourne's Wild Irish Rose, oma van het A-nest
(moeder van Sugar)